search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:23
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο – Ανέλαβαν στην ευθύνη οι Χούθι (video)

16.01.2024 14:50
ploio-zografia_1601_1920-1080_2_new
credit: X

Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ZOGRAFIA χτυπήθηκε από πύραυλο, ενώ διερχόταν άφορτο από τη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προς βορρά, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού SALEEF της Υεμένης.

Την ευθύνη για το πυραυλικό χτύπημα ανέλαβαν οι Χούθι. Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπός τους  «οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης κατά του πλοίου Ζωγραφιά, που κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με πλήθος κατάλληλων ναυτικών βλημάτων και το χτύπημα έγινε απευθείας.

Η επιχείρηση στόχευσης ήρθε αφού το πλήρωμα του πλοίου απέρριψε προειδοποιητικές κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων πύρινων προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την απόφαση για την αποτροπή της ισραηλινής ναυσιπλοΐας ή εκείνων που συνδέονται με τον ισραηλινό εχθρό στο Κόκκινο και Αραβικό Μπαχρέιν μέχρι να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

Από το χτύπημα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, οι οποίες προς το παρόν δεν επηρεάζουν την αξιοπλοϊα του πλοίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vulcanis Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά, το πλήρωμά του bulk carrier -το οποίο πλέει υπό σημαία Μάλτας-, 24 άτομα όλοι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για τρείς υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Το πλοίο (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει απο Βιετνάμ για Ισραήλ και συνεχίζει την πορεία του για Σουέζ, οπου θα εκτιμηθούν οι ζημιές που υπεστη.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σήμερα σε ένα νέο πλήγμα στην Υεμένη, βάζοντας στο στόχαστρο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Η επιχείρηση αυτή είναι το πιο πρόσφατο πλήγμα εναντίον των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν και το τελευταίο διάστημα εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι στόχος ήταν τέσσερις πύραυλοι κατά πλοίων.

Το πλήγμα αυτό δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ισλανδία: Επιχείρηση διάσωσης ζώων από το απειλητικό ηφαίστειο (Videos)

Ταρτού: Ταξιδεύουμε στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2024 (Video)

Ιαπωνία: Νέα σύγκρουση αεροσκαφών σε αεροδρόμιο, λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Τόκιο! (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:22