search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 18:10
MENU CLOSE

Καρπόζηλος: Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Πλήρη δικαιώματα για όλους

16.01.2024 17:17
nea-aristera-new

Για τον οδικό χάρτη της συγκρότησης της Νέας Αριστεράς, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, και τις επόμενες πρωτοβουλίες της ενημέρωσε ο Κωστής Καρπόζηλος στο πρώτο μπρίφινγκ πολιτικών συντακτών, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα και στόχος είναι να πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση.

Λίγα λεπτά πριν είχε ανακοινωθεί ότι ο ίδιος αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου, κι έτσι ένα ακόμη ζήτημα που εκκρεμούσε διευθετήθηκε.

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη της οργανωτικής συγκρότησης, παρέπεμψε στην αφετηρία της πρώτης πανελλαδικής σύσκεψης στελεχών που έγινε το Σαββατοκύριακο, όπου όπως είπε αποτυπώθηκε η πανελλαδική δικτύωση της Νέας Αριστεράς και συμμετείχαν πολλοί πρώην βουλευτές, ενώ υπογράμμισε και την παρουσία του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη. Επανέλαβε πως ο στόχος είναι τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου να γίνει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στην οποία θα παρουσιαστούν τα πρώτα ιδρυτικά κείμενα (Διακήρυξη) και το πλαίσιο για τις ευρωεκλογές. Άλλωστε η εκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου όπως και η διαδικασία κατάρτισης ενός «ανοιχτού» προοδευτικού ψηφοδελτίου.

Γάμος ομοφύλων και τεκνοθεσία: Πλήρη δικαιώματα για όλους

Σε ό,τι αφορά το τρέχον καυτό ζήτημα της επικαιρότητας για το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, σημείωσε πως η Νέα Αριστερά το αντιμετωπίζει ως ένα ζήτημα δικαιωμάτων και η έννοια των δικαιωμάτων, είπε, δεν μπορεί να είναι μερική. Η Νέα Αριστερά, σημείωσε, είναι υπέρ του δικαιώματος του γάμου και της τεκνοθεσίας για όλους, όλες και όλ@ και ως εκ τούτου θα στηρίξει το νομοσχέδιο. Εφόσον βέβαια, διαπιστώσει, όταν δει τις τελικές διατάξεις, κενά ή προβλήματα πιθανότατα θα καταθέσει δικές της τροπολογίες, ωστόσο πλέον δεν μπαίνει στη διαδικασία για ξεχωριστή πρόταση νόμου.

Ο Κωστής Καρπόζηλος, με δεδομένο ότι σχολίασε τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στο ζήτημα, καθώς όπως είπε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία διαπερνά οριζόντια τα πολιτικά κόμματα, με τον προοδευτικό χώρο να φαίνεται πως έχει τις δικές του αντιφάσεις, ρωτήθηκε για τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές Φερχάτ Οζγκιούρ και Ζειμπέκ Χουσεϊν, με το σκεπτικό ότι οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται πως θα καταψηφίσουν.

«Εμείς δεν έχουμε τέτοια ζητήματα», ανέφερε, «οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές μας ήρθαν στη Νέα Αριστερά γιατί πιστεύουν στις αξίες της. Δεν υπάρχει άλλη συζήτηση στο τραπέζι». Για το θέμα της τεκνοθεσίας μέσω της παρένθετης μητρότητας είπε πως ασφαλώς είναι «σύνθετο ζήτημα» και θα πρέπει να συζητηθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες.

«Η ΝΔ θέλει και την πίτα ολάκερη και τον αντιδραστικό σκύλο χορτάτο»

Σε σχέση με την στάση των άλλων κομμάτων σχολίασε πως η ΝΔ έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και δείχνει πως παραμένει δέσμια ενός συντηρητικού πολιτικού και κοινωνικού πυρήνα, κι ακόμη πως θέλει «και την πίτα ολάκερη και τον αντιδραστικό σκύλο χορτάτο». Για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι υπέπεσε σε παλινωδίες, παραπέμποντας στην φράση Ανδρουλάκη ότι δε θα δέσει τα κορδόνια της κυβέρνησης που παρέπεμψε σε μικροπολιτική διαχείριση, ενώ σημείωσε και την αρνητική στάση πολλών βουλευτών του. Για το ΣΥΡΙΖΑ είπε, με αφορμή πάντα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, πως επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της Νέας Αριστεράς ότι μεταλλάσσεται γοργά, ισχυροποιούνται οι συντηρητικές φωνές στο εσωτερικό του, και πως έχει χαθεί το μέτρο της σοβαρότητας. Πρόβλημα είπε υπάρχει και στο ΚΚΕ το οποίο αν και εμφανίζεται πως επιθυμεί να εκφράσει τη νέα γενιά, πολλές φορές τοποθετείται με έναν πολύ συντηρητικό λόγο.

Ακρίβεια, επιστολική ψήφος και δημοσκοπήσεις

Από εκεί και πέρα, είπε πως πρέπει να μπουν στην ατζέντα και τα θέματα της ακρίβειας και της στέγασης, που απασχολούν έντονα την ελληνική κοινωνία, και προανήγγειλε πως θα είναι τα επόμενα ζητήματα που θα θέσει η Νέα Αριστερά.

Για την επιστολική ψήφο, μιας από τις επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, είπε πως η Νέα Αριστερά έχει έντονες επιφυλάξεις κι ενστάσεις για το πώς διαφυλάσσεται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, σημειώνοντας επιπρόσθετα πως σε καμία χώρα δεν έλυσε το ζήτημα της αποχής.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, υπογράμμισε πως υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα με την ακρίβεια, παρατήρησε την καθήλωση του προοδευτικού χώρου, και για τη Νέα Αριστερά διαπίστωσε μικρή άνοδο την οποία απέδωσε στις πολιτικές πρωτοβουλίες της και τα θέματα που αναδεικνύει.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Αποκαλύπτει τα στημένα επικοινωνιακά show του Μητσοτάκη – Στελέχη της ΝΔ οι δήθεν «τυχαίοι» κομπάρσοι στα βίντεο

Κεδίκογλου για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν υπήρχε λόγος να τεθεί κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ» (video)

Ευρωεκλογές: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν απο το νέο σύστημα κατανομής εδρών που προωθεί η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 18:09