search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Κεδίκογλου για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν υπήρχε λόγος να τεθεί κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ» (video)

16.01.2024 10:03
simeonkedikoglou

Για το ζήτημα που προέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Κασσελάκη ότι θα θέσει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών ρωτήθηκε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Συμεών Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση της Αναστασίας Γάμαλη στο Kontra, αν υπήρχε περίπτωση κάποιος από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμφωνεί με το εν λόγω νομοσχέδιο, ο βουλευτής Εύβοιας απάντησε:

«Όχι και μάλιστα η πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει ήταν πιο προχωρημένη, από το νομοσχέδιο που ακούσαμε ότι φέρνει ο κύριος Μητσοτάκης. Δηλαδή αυτό που ακούμε ότι έρχεται είναι ατελές, όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε αρχικά.

Για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας συγκεκριμένα, αλλά και τη δήλωση Αυγέρη και την τοποθέτηση Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή που ακολούθησαν, ο Συμεών Κεδίκογλου σχολίασε:

«Εγώ δεν θα μασήσω τα λόγια μου και θα είμαι ειλικρινής. Καταρχάς σε θέματα που έχουν να κάνουν με πίστη, με βιοηθική, με δικαιώματα, πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοί σε θέματα κομματικής πειθαρχίας. Αυτό είναι κάτι που θεωρώ εγώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται, βεβαίως η συνείδηση του βουλευτή είναι πάνω από αυτά. Πέρα από την ουσία, στην πολιτική υπάρχει και η τακτική, υπάρχει το timing, υπάρχουν οι συμβολισμοί. Σε αυτό το θέμα, δεν τα χειριστήκαμε σωστά. Και θα σας πω γιατί. Δεν υπήρχε λόγος, όταν υπήρχε σύσσωμη κατάθεση (σ.σ. της πρότασης νόμου) από την κοινοβουλευτική ομάδα, να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κανένας δεν είχε πει ότι δεν θα το ψήφιζε. Δεύτερον, δύσκολα φέρνεις κομματική πειθαρχία σε κάτι που δεν το φέρνεις εσύ ο ίδιος, αλλά το φέρνει η κυβέρνηση και είσαι αντιπολίτευση, τη στιγμή μάλιστα που δεν το έχεις δει. Και άρα, άμα το θέλετε και πρακτικά να το δούμε, υπάρχει το ενδεχόμενο ένας – δύο βουλευτές να διαφωνήσουν. Και τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση; Θα έχουμε έναν-δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαγραφούν και θα έχουμε εσωκομματικό θέμα, την ώρα που με τη χαλαρότητα του κυρίου Μητσοτάκη 50-60 βουλευτές της ΝΔ θα απέχουν και θα είναι όλα καλώς καμωμένα; Και μάλιστα σε ένα θέμα που ήμασταν εμείς πιο μπροστά και ήταν προνομιακός μας χώρος;» κατέληξε ο Συμεών Κεδίκογλου.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν απο το νέο σύστημα κατανομής εδρών που προωθεί η κυβέρνηση

Εύα Καϊλή: «Για να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα με απείλησαν ότι θα μου πάρουν το παιδί» – Τι καταγγέλλει για τους δικαστές του Qatargate

ΠΑΣΟΚ: Η «θολή» γραμμή Ανδρουλάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια και το διπλό μέτωπο σε Μητσοτάκη – Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09