search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:53
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η «θολή» γραμμή Ανδρουλάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια και το διπλό μέτωπο σε Μητσοτάκη – Κασσελάκη

16.01.2024 07:54
androylakis new

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη στάση του κόμματος όταν έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο προσπάθησε να εξηγήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Λίγες μέρες μετά τη «θολή» θέση του κόμματος στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και τις ενστάσεις βουλευτών, ο αρχηγός του Κινήματος έβαλε τα πράγματα σε μία σειρά και έδειξε πως ετοιμάζεται να στηρίξει τις θέσεις του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τετάρτη. 

Ψηφίζει αλλά….

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη γίνεται σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο ο αρχηγός του κόμματος ήταν αρκετά επιθετικός προς τη Νέα Δημοκρατία και για τη συζήτηση αλλά και για την καθοδήγηση προς τους “γαλάζιους” βουλευτές για αποχή. 

«Δεν είμαστε à la carte δικαιωματιστές. Είμαστε υπέρ της νομοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι καταγεγραμμένη θέση εδώ και πολλά χρόνια στο πρόγραμμά μας. 

Ήμασταν αυτοί, οι οποίοι φέραμε μεγάλες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα. Έχουμε στηρίξει τις ανεξάρτητες αρχές και όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. 

Υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα καθολικά έχοντας ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στη θέση του ΠΑΣΟΚ. 

«Για εμάς προτεραιότητα είναι τα δικαιώματα και το συμφέρον του παιδιού» επισήμανε ως προς τη διάσταση της τεκνοθεσίας και πρόσθεσε:

«Εμείς διαφωνούμε με την αντίληψη που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε παραγγελία ένα παιδί με όνομα και φύλο. Θα έρθει το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθούμε», ρίχνοντας τα βέλη του προς τον Στέφανο Κασσελάκη θυμίζοντας εμμέσως τα όσα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική συνέντευξη. 

Σχολιάζοντας την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς διαφωνούντες Υπουργούς και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να προτιμήσουν την αποχή, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: 

«Έχει υπάρξει ξανά Πρωθυπουργός, που εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής, να προτρέπει βουλευτές, ακόμη και υπουργούς του, να φύγουν από τη Βουλή; 

Έχει ξανασυμβεί; Θυμάστε τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές του Ποταμιού, -που σημειωτέον σήμερα κάποιοι είναι και στο κόμμα του- όταν ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών; “Θα κάνετε τα ρεπό του Καμμένου;” Τότε ήταν τα ρεπό του Καμμένου, σήμερα τι είναι;»

Τι θα πει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Με τους διαφωνούντες βουλευτές του κόμματος να είναι δύο με επίσημες δηλώσεις αλλά – σύμφωνα με πληροφορίες – να φτάνουν τουλάχιστον τους πέντε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας μία αναδρομή στα όσα είχε καταφέρει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των δικαιωμάτων θα εξηγήσει στους βουλευτές τη στάση του κόμματος.

Κομματική πειθαρχία δεν πρόκειται να υπάρξει ενώ οι βουλευτές που τελικά δε θα στηρίξουν το νομοσχέδιο δεν θα έχουν κυρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγινε γνωστό και από τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ θα κρατήσει στάση αναμονής περιμένοντας το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. 

Στα υπόλοιπα πολιτικά ζητήματα όπως η ακρίβεια και η εγκληματικότητα θα κρατήσει την «σκληρή» γλώσσα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη (https://www.topontiki.gr/2024/01/12/etimos-o-androulakis-na-sigkrousti-me-ton-mitsotaki/), η οποία κλιμακώνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ ενώ θα επιτεθεί και κατά του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία του συνέντευξη. 

«Εμείς ζητάμε ενίσχυση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά με ελέγχους στην αγορά για να περάσει στις τιμές των τροφίμων. Και βέβαια ενιαία αρχή καταναλωτών, ώστε να ξεκινήσουν εκστρατείες της κοινωνίας των πολιτών.

Τα σούπερ μάρκετ κατέγραψαν 646 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κέρδη το δεκάμηνο του έτους και ένα δισεκατομμύριο την προηγούμενη χρονιά.

Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Σήμερα ανακάλυψε το “τέρας της ακρίβειας” όπως είπε. Μετά από δυόμισι χρόνια που έχουν βγάλει οι τράπεζες 7,5 δισεκατομμύρια παραπάνω κέρδη και 2 δισεκατομμύρια τα σούπερ μάρκετ», ανέφερε στην συνέντευξη του ο κ. Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «τροχονόμο των ισχυρών συμφερόντων και των πολυεθνικών»

Ως προς τις δηλώσεις Κασσελάκη περί «εκβιαζόμενου»,  ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Είμαι ο μόνος πολιτικός, που έχει κάνει ό,τι μπορούσε σε επίπεδο Δικαιοσύνης, εθνικής και ευρωπαϊκής.

Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όταν εντοπίστηκε η απόπειρα του predator. Μόλις μάθαμε μετά από μερικές ημέρες το σκάνδαλο της ΕΥΠ, έκανα συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά εντάσσοντας Βλάχου, Δημητριάδη, Κοντολέοντα. 

Πήγα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στις εξεταστικές επιτροπές του ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Αν εγώ που έκανα όλα αυτά είμαι εκβιαζόμενος, τότε τα υπόλοιπα 79 πρόσωπα, που είναι στόχοι του predator, και δεν έχουν κάνει τίποτα, τι είναι; Ρωτώ όσους δημιουργούν αυτήν τη σύγχυση και τα σενάρια.

Εγώ, λοιπόν, που τα έκανα όλα αυτά είμαι εκβιαζόμενος, αλλά οι υπόλοιποι, -στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας- που κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, που δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας στη Δικαιοσύνη, τι είναι; Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον των παρατάξεών μας και το τί εκπροσωπεί ο καθένας».

«Άμα τη εμφανίσει μου στην κεντρική πολιτική σκηνή δηλώνοντας την υποψηφιότητά μου να ηγηθώ το ΠΑΣΟΚ, η αντιμετώπισή μου από το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας ήταν να με παγιδεύσουν με τις υποκλοπές. 

Και μου ασκεί απαράδεκτη κριτική με ακραία φρασεολογία, ένας ακραιφνής πρώην οπαδός του κ. Μητσοτάκη. Τα άρθρα του διαφήμιζε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και κατά τα λεγόμενα του στενότερού του συνεργάτη, ήταν και υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη το 2019. Ας αξιολογήσει, λοιπόν, ο ελληνικός λαός ποιον θεωρεί αντίπαλό της η Νέα Δημοκρατία.

Εμένα που μόλις εμφανίστηκα μου έστησαν τις υποκλοπές ή εκείνον που τον προόριζαν για υπουργό της κυβέρνησης το 2019; Όλα έχουν κοντά ποδάρια: τις ευρωπαϊκές εκλογές» ανέφερε στην συνέχεια ο  Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεύτερο κόμμα τώρα, νικητές στις εθνικές» 

Αναφορικά με τους στόχους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «δίνει τον αγώνα ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα με ένα μεγάλο ποσοστό, για να έχει τη δυνατότητα και τη λαϊκή εντολή να ενώσω με προγραμματικούς όρους τις δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης, που είναι κατακερματισμένες».

«Εμείς έχουμε αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία. Θα απαντούμε όταν υπάρχουν τέτοιες ακρότητες, όμως αντίπαλος είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και η κυβέρνηση που τα δημιουργεί καθημερινά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ανοίγει παραπάνω τη συζήτηση για τις μετεκλογικές πολιτικές διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 

Διαβάστε επίσης

Κόντρα εκτός ορίων: Στα πρόθυρα… διαζυγίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Σαμαράς και Μητσοτάκης  

Ρένα Δούρου: Λέξη δεν λέει ο κ. Γεραπετρίτης για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Prorata για τη «μάχη» του Κέντρου: Κυριαρχία με απώλειες για τη ΝΔ, κερδίζει έδαφος το ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15