ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:42
MENU CLOSE

Πικάντικα μαυριτανικά σουβλάκια

16.01.2024 06:25

Τα Pinchitos Morunos (μαυριτανικά σουβλάκια) είναι εξαιρετικά δημοφιλή σαν ισπανικά τάπας και παρασκευάζονται από αρνί (αυθεντική βορειοαφρικάνικη συνταγή), χοιρινό ή κοτόπουλο (ισπανική εκδοχή). Μαρινάρονται σε μίγμα μπαχαρικών της Βόρειας Αφρικής και συνήθως ψήνονται στα κάρβουνα ή σε ξύλο και σπανιότερα στο ηλεκτρικό μπάρμπεκιου, αλλά μπορούν να γίνουν και σε ένα καυτό σχαροτήγανο. Συνοδεύονται από πίτες, χωριάτικα ψωμάκια ή μπαγκέτες, τουρσιά και ντρέσινγκ ή σαλάτες, με βάση το ξύδι sherry που τους ταιριάζει πολύ.

1 κιλό αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε κύβους (ή άπαχο φιλέτο χοιρινό ή κοτόπουλο)

2 κουταλιές της σούπας κύμινο σκόνη

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σκόνη

2 κουταλιές της σούπας γλυκιά ισπανική πάπρικα

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμάς σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

100 ml ελαιόλαδο

Χυμό από ½ λεμόνι

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε το αρνί (ή οποιοδήποτε άλλο κρέας) σε ομοιόμορφους κύβους 2,5 εκατοστών περίπου ή ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας.

2.Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το κρέας και προσθέστε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τη ρίγανη, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

3.Μαρινάρετε το αρνί για τουλάχιστον 6 ώρες, σκεπασμένο, στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

4.Την επόμενη μέρα, περάστε το μαριναρισμένο κρέας σε ατσάλινα σουβλάκια και ψήστε σε καυτό μπάρμπεκιου ή επιφάνεια για 2 λεπτά (για το αρνί) – 5 λεπτά από κάθε πλευρά (4 πλευρές), μέχρι να καψαλιστεί εξωτερικά αλλά να ψηθεί εσωτερικά και να παραμείνει ζουμερό. (Λίγο ροζ εσωτερικά για το αρνί αλλά σε καμία περίπτωση ροζ για το χοιρινό και το κοτόπουλο). Αρνί εσωτερική θερμοκρασία 155F – 68ο C, χοιρινό 160F – 71ο C, κοτόπουλο 165F -74ο C.

5.Αλατοπιπερώστε επιπλέον, αν χρειάζεται, ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρετε με λίγο ψωμί και μια σαλάτα από τυρί φέτα, baby σπανάκι, σπόρους ροδιού και φρέσκο δυόσμο, αρτυμένη με ελαιόλαδο και ξύδι sherry.

Διαβάστε επίσης:

Σάντουιτς φουρνιστής ομελέτας, σε ψωμί τσιαμπάτα

Λαχταριστά ρολάκια κρέπας, με γέμιση νουτέλα, σερβιρισμένα σαν σούσι

Νηστίσιμη ιταλική καπονάτα με ζυμαρικά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:38
Exit mobile version