search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:45
MENU CLOSE

Νηστίσιμη ιταλική καπονάτα με ζυμαρικά

10.01.2024 06:12
caponata1

Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή συνταγή για τη σικελική καπονάτα, το νηστίσιμο αυτό πιάτο ετοιμάζεται με κολοκυθάκια, γλυκιά κόκκινη πιπεριά, ελιές, κάπαρη και ζουμερές σταφίδες για μια έκρηξη χρώματος και γεύσης που συνδυάζει ιδανικά τα ξινά, τα γλυκά και τα αλμυρά συστατικά.

Η παραδοσιακή καπονάτα της Σικελίας αξιοποιεί πολλά καλοκαιρινά λαχανικά και συνήθως σερβίρεται πάνω σε φρυγανισμένες μπρουσκέτες, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λαχανικό επιθυμείτε.

Υλικά για τη Συνταγή

250 γραμμάρια ζυμαρικά (προτιμότερο μεσαίου μεγέθους, με εσοχές για να συγκρατούν τη σάλτσα, όπως βίδες, φιογκάκια κτλ.)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι, κόκκινο, ψιλοκομμένο

1 μεσαία γλυκιά πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 μεγάλο κολοκυθάκι, πράσινο, κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή

400 γραμμάρια ντομάτες, ψιλοκομμένες

50 γραμμάρια ελιές Καλαμών, κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

2 κουταλιές της σούπας σταφίδες

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

30 γραμμάρια κουκουνάρι , ελαφρά καβουρδισμένο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε λίγο νερό από το βρασμό, λίγο πριν το στράγγισμα.

2. Στο μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίστε το κόκκινο κρεμμύδι και τη γλυκιά πιπεριά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κολοκυθάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

3. Βάλτε το σκόρδο και τη ρίγανη και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζεστό νερό που έχετε κρατήσει από τον βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για πέντε λεπτά.

4. Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη, τις σταφίδες και το ξύδι από κόκκινο κρασί και ανακατέψτε να ενωθούν.

5. Ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά στο σκεύος και ανακατέψτε, ώστε να καλυφθούν καλά με σάλτσα.

6. Πασπαλίστε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα με γεύση κέικ καρότου

Τηγανίτες καρότου με κρέμα μασκαρπόνε και χοντροτριμμένα καρύδια

Piyaz: Η τούρκικη σαλάτα με λευκά ξερά φασόλια, κρεμμύδια και αρωματικό σουμάκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:44