search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:08
MENU CLOSE

Καρίμ Μπενζεμά: Μήνυσε τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για συκοφαντική δυσφήμηση – «Με χρησιμοποιούν σε πολιτικά παιχνίδια»

17.01.2024 10:55
karim_benzema_new

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας ο μεγάλος σταρ των γηπέδων, Καρίμ Μπενζεμά, επειδή ο υπουργός τον κατηγόρησε ότι έχει σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Ζεράλντ Νταρμανάν ισχυρίστηκε τον Οκτώβριο ότι ο Καρίμ Μπενζεμά «έχει ένα διαβόητο σύνδεσμο» με τη σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση. Σχόλιο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ποδοσφαιριστή. Ο δικηγόρος του Μπενζεμά δήλωσε ότι ο Γάλλος υπουργός έπληξε την τιμή και την υπόληψη του πελάτη του με τις δηλώσεις αυτές και κατέθεσε αγωγή.

Ο Ζεράλντ Νταρμανάν έκανε την επίμαχη δήλωση όταν ο ποδοσφαιριστής ανέβασε στα social media ένα σχόλιο υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τους «θύματα αδικαιολόγητων βομβαρδισμών, που πλήττουν αδιακρίτως γυναίκες και παιδιά».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ισχυρίστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν εξέφρασε ανάλογη συμπάθεια για τους ισραηλινούς που ήταν θύματα της επίθεσης της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι ο Μπενζεμά «είναι πολύ γνωστό ότι έχει διασυνδέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα». «Πολεμούμε την Λερναία Ύδρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, γιατί δημιουργεί ατμόσφαιρα τζιχαντισμού», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, μιλώντας στο συντηρητικό κανάλι CNews.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν

Ο Καρίμ Μπενζεμά διέψευσε οποιαδήποτε σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και προειδοποίησε τον πολιτικό ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του για προσβολή.

Στην αγωγή του, που αποτελείται από 92 σελίδες, ο Μπενζεμά λέει ότι «ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση με την οργάνωση Μουσουλμανική Αδελφότητα, ούτε με κάποιον που υποστηρίζει πως είναι μέλος της». «Γνωρίζω ότι με χρησιμοποιούν σε πολιτικά παιχνίδια επειδή είμαι γνωστός, αλλά αυτό είναι το πιο σκανδαλώδες, δεδομένου ότι τα δραματικά γεγονότα μετά την 7η Οκτωβρίου χρειάζονται εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από αυτού του τύπου τις δηλώσεις», αναφέρει ο Μπενζεμά στην αγωγή του.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που μεταξύ Μπενζεμά και Νταρμανάν ξεσπά ανοιχτή κόντρα, καθώς ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών έχει και στο παρελθόν κατηγορήσει τον ποδοσφαιριστή ότι αρνήθηκε να ψάλλει τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και κάνει «προσηλυτισμό μέσω των social media».

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα πριν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας – 81 νεκροί στους νυχτερινούς βομβαρδισμούς (videos)

Γιατί δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, από το Φόρουμ του Νταβός

ΕΕ: Συναγερμός για τις ασιατικές σφήκες που σκοτώνουν τις μέλισσες – «Προκαλούν οικονομική καταστροφή» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:07