search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:20
MENU CLOSE

Νέα ηγεσία στην ΕΛΑΣ: Σε τι αποσκοπούν οι αλλαγές του Χρυσοχοΐδη, ποια τα επόμενα βήματα για την ασφάλεια του πολίτη

17.01.2024 07:00
xrysoxoidis

Οι σαρωτικές αλλαγές που έκανε στην ηγεσία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης επισπεύστηκαν μετά την μαφιόζικη επίθεση και την δολοφονία ενός 44χρονου έξω από βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες παρόμοια που έχουν συμβεί στην χώρα τα τελευταία δύο χρόνια και τα οποία έδωσαν την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης, που έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

Ετσι και αλλιώς πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πάρει από τον πρωθυπουργό το πράσινο φως προκειμένου να κάνει οποίες αλλαγές ήθελε και με οποία πρόσωπα ήθελε.

Η αλήθεια είναι οτι το θέμα της ασφάλειας αποτελεί μετά την ακρίβεια το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης καλείται στην πραγματικότητα να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια στην χώρα και κανείς δεν γνωρίζει αν και πως θα κερδίσει αυτό το στοίχημα.

“Στόχος είναι με σχέδιο και αλλαγές να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, με έμφαση στην εγκληματικότητα, στην οπαδική και στην ενδοοικογενειακή βία, αλλά και στο φαινόμενο της βίας ανηλίκων, που γνωρίζει έξαρση “ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός

Οι πληροφορίες λένε ότι βασικό μέλημα του υπουργού είναι να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Ακολουθώντας την γνωστή τακτική – που όμως την πλήρωσε ακριβά την περίοδο της καραντίνας- ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης -μαζί με την νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ- έχει αποφασίσει να διπλασιάσει την δύναμη της ΔΙΑΣ στις περισσότερες γειτονιές.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι αποφασίστηκε να ανακληθούν 200 άνδρες της αστυνομίας που έχουν αποσπαστεί σε άλλες θέσεις. Το γεγονός αυτό προκαλεί ωστόσο εντύπωση καθώς κάθε τόσο ανακαλούνται αποσπασμένοι αστυνομικοί.

Μοιραία το ερώτημα που προκύπτει είναι τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το θέμα. Ανακαλούνται οι αποσπασμένοι ή απλώς επιστρέφουν για κάποιο διάστημα στην υπηρεσία τους και μετά αποσπώνται και πάλι σε θέσεις εκτός της αστυνομίας;

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες έλεγαν ότι επέστρεψαν στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από το 80% των αστυνομικών, που είχαν αποσπαστεί σε αλλά πόστα.

Πέρα ωστόσο από την εγκληματικότητα ,την αντιμετώπιση της βίας και την παραβατικότητα των ανηλίκων, ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης θα πρέπει να ασχοληθεί με ένα πρόβλημα που το βιώνουν καθημερινά οι οδηγοί.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες πηγαίνοντας στην εργασία τους περνώντας πολλές ώρες στα αυτοκίνητα τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τις επιλογές που έκανε σπάζοντας την επετηρίδα και βάζοντας αρχηγό της ΕΛΑΣ τον Δημήτρη Μάλλιο και τον Θεόδωρο Βάγια στην πυροσβεστική έδειξε ότι έχει αποφασίσει να φέρει εις πέρας την αποστολή για την οποία τον επέλεξε ο πρωθυπουργός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Δημήτρης Μάλλιος είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν -το 2020 – όταν υπήρξε η μεγάλη κρίση στον Έβρο. Ο υπουργός εκεί εκτίμησε τις διοικητικές και επιχειρησιακές ικανότητες του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Από την άλλη το μεγάλο στοίχημα για τον αρχηγό της πυροσβεστικής είναι η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών γεγονότων και οι πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν αποφάσισα αμέσως την ψήφιση του νομοσχεδίου»

Κασσελάκης σε οδηγούς ταξί: Ξεκάθαρη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – «Είναι αναγκαία η διαύγεια στις μεταβιβάσεις»

Ρωμανός κατά Κασσελάκη: Δυσκολεύεται να διαχειριστεί ότι το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έχει βοηθήσει χιλιάδες νέους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:17