search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:15
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Αναισθησιολόγος στο «Παπανικολάου» κατέρρευσε λόγω υπερκόπωσης

17.01.2024 19:17
nosokomeio-new

Μία αναισθησιολόγος του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, λόγω της υπερκόπωσης και της πίεσης από την ένταση της υπερεργασίας.

«Το Σάββατο βγήκε από μία επίπονη εφημερία και την προηγούμενη ημέρα ήταν συνεχώς στο νοσοκομείο. Σύνηθες φαινόμενο πια εργαζόμενοι των νοσοκομείων να εργάζονται ακατάπαυστα νυχθημερόν και να πέφτουν κάτω και να νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα υγείας από εργασιακή εξάντληση», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης έχουν απομείνει μόλις επτά αναισθησιολόγοι σε 23 οργανικές θέσεις. Το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων είναι μεγάλο σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς πρόκειται για μια ειδικότητα που είναι προς… εξαφάνιση.

«Κάποιοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τα αφήνουν πίσω για να μην λείψουν με αναρρωτική άδεια. Λειτουργούν τέσσερις χειρουργικές αίθουσες από τις 11 ανεπτυγμένες που διαθέτει το νοσοκομείο. Έχουμε λίστες αναμονής για χειρουργείο που υπερβαίνουν τα δύο έτη. Ακόμη και για σοβαρά καρδιοχειρουργικά περιστατικά. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν 70 ανεπτυγμένες αίθουσες χειρουργείων και λειτουργούν οι 43 αίθουσες λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού και αναισθησιολόγων. Οι λίστες αναμονής για χειρουργείο σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα τρία χρόνια», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή δεν αποτελούν λύση. Αντίθετα, υποστηρίζει τη λειτουργία των κλειστών χειρουργικών αιθουσών που υπερβαίνουν το 40%. 

«Διαφωνούμε κάθετα με τα απογευματινά χειρουργεία. Ξεζουμίσαμε το λιγοστό προσωπικό που απέμεινε στα νοσοκομεία. Δουλεύει ακατάπαυστα χωρίς ρεπό και άδειες για να καλύψουν τα κενά. Πόσο να αντέξουμε; Δουλεύουμε εφέτος με 3.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι. Οι συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης διώχνουν το προσωπικό από το σύστημα. Υπάρχει κύμα μαζικών αποχωρήσεων εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των χαμηλών αμοιβών, την έλλειψη κινήτρων του εμπαιγμού για την ένταξη μας στα ΒΑΕ, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τις προσλήψεις προσωπικού», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: Εφιστά την προσοχή σε παραπλανητικά SMS προς ασφαλισμένους

Μεσολόγγι: Και δεύτερο στίγμα κινητού κοντά στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο 31χρονος – Ανήκει σε φίλο του κρεοπώλη

Φρίκη στον Βοτανικό: 8 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο στον 33χρονο που σκότωνε αδέσποτες γάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:14