search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:46
MENU CLOSE

Φρίκη στον Βοτανικό: 8 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο στον 33χρονο που σκότωνε αδέσποτες γάτες

17.01.2024 16:14
BOTANIKOS
Screenshot Open

Με ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 33χρονος που κατηγορείται για τη συστηματική δολοφονία γατών στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της ποινής του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η ποινή αφορά τις δολοφονίες δύο ζώων αν και σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για βασανισμό περισσότερων.

Το χρονικό

Ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2023, όταν κάμερα κατέγραψε την βασανιστική και εξοντωτική δράση του. Οι εικόνες ξεσήκωσαν καταγγελίες και αντιδράσεις με αποτέλεσμα μετά από έρευνα της αστυνομία αλλά το πλήθος στοιχείων που κατέθεσαν φιλοζωικές οργανώσεις να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Μάλιστα, εντός του παραπήγματος που έμενε, βρέθηκαν τουλάχιστον άλλες 5 νεκρές γάτες.

Ο 33χρονος στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τα άτυχα αδέσποτα. Μάλιστα ισχυριζόταν στην αρχή ότι δεν ήταν αυτός στο βίντεο ενώ αργότερα ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι μόνο τραυμάτισε το ζώο και ότι «τα λέγανε με τη γάτα» εξοργίζοντας την εισαγγελέα. Έτσι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο που καταδικάζεται στη χώρα μας σε φυλάκιση για βασανισμό ή φόνευση ζώου και έχει προηγηθεί μόνο η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που εκτός από την σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς είχε σκοτώσει στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και τον σκύλο του ζεύγους.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Ψηφίζονται νέα μέτρα αυτή ή την επόμενη εβδομάδα – Πότε θα φανούν οι μειώσεις στα ράφια

Θεσσαλονίκη: Τραγουδιστής συνελήφθη για απειλή αστυνομικών – Τους κατέγραψε σε βίντεο στο τμήμα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το ξέσπασμα στην Πρόεδρο του δικαστηρίου – «Εδώ και έξι συνεδριάσεις, παίζουμε τις κουμπάρες!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:46