search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:32
MENU CLOSE

Επιμένει ο Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί, αν και διαλύσαμε τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς στη Γάζα

18.01.2024 20:54
netaniaxou 765- new

Επιμένει στη συνέχιση του πολέμου ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιας και είναι το μόνο δεκανίκι της πολιτικής του επιβίωσης.

Όπως δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, το Ισραήλ έχει διαλύσει σχεδόν τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας,  δεσμευόμενος παράλληλα ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι την «ολοκληρωτική νίκη».

«Υπάρχουν δύο σκέλη στην στρατιωτική επιχείρηση: Το πρώτο είναι η διάλυση των ταγμάτων της Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ. «Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί 16 ή 17 από τα 24», ισχυρίστηκε. «Ακολουθεί το σκέλος της εκκαθάρισης της περιοχής (από τους εναπομείναντες μαχητές της Χαμάς). Το πρώτο σκέλος είναι πιο σύντομο, το δεύτερο διαρκεί περισσότερο», συνέχισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Δείχνοντας τη φωτογραφία ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε, ο Νετανιάχου τόνισε πως ο θάνατός του – όπως και άλλων συναδέλφων του – δεν θα είναι μάταιος, δεσμευόμενος ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ηττηθεί η Χαμάς και να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα χρειαστούν πολλοί μήνες ακόμα μέχρι τη νίκη, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να την επιτύχουμε», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανοί βουλευτές σε Μπάιντεν: Προσκαλέστε τον Νίκο Χριστουδουλίδη στον Λευκό Οίκο για την 50ή επέτειο της τουρκικής εισβολής

Google: Προσεχώς νέες περικοπές θέσεων εργασίας λόγω επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη

Απολύθηκε η Σάρα Ραμίρεζ από το «And Just like that»: Υπόνοιες ότι την έδιωξαν λόγω παλαιστινιακού, τι απαντούν οι δημιουργοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:32