ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:18
MENU CLOSE

Super League: Πεντάρα ΑΕΚ στον Ατρόμητο και χατ - τρικ Πόνσε

21.01.2024 19:41

Ένα ματς «ιδιαίτερων συνθηκών» μετέτρεψε σε περίπατο η ΑΕΚ, επικρατώντας 5-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι για την 19η αγωνιστική της Super League.

Όπως φαίνεται κι από τη διακύμανση του σκορ, το ματς είχε κριθεί από το ημίχρονο. Λίγο ο ευνοϊκός αέρας, λίγο η «αφέλεια» με την οποία μπήκαν στην αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, είχαν ως αποτέλεσμα να περάσει η ΑΕΚ από το Περιστέρι πιο εύκολα απ΄ότι φανταζόταν ο Αλμέιδα.

Μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη στο κύπελλο και την κόπωση από τα 120 λεπτά του αγώνα της Θεσσαλονίκης, ο Αργεντινός τεχνικός γνώριζε ότι τον περιμένει δύσκολη αποστολή.

Όμως, μόλις στο 75ο… δευτερόλεπτο από μια βαθιά μπαλιά του Πήλιου, ο Πόνσε έφτασε σε θέση βολής και πλάσαρε άψογα για το 1-0. Στο 15΄ απο γύρισμα του Γκατσίνοβιτς ο Πόνσε πρόλαβε τον Τζαβέλλα και σκόραρε, ενώ στο 36΄ από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς και κεφαλιά του Βίντα, ο Κάλενς «έσπρωξε» από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, για το πρώτο εφετινό του γκολ. 

Στο 58΄ σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Ρότα γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Πόνσε συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, κερδίζοντας πέραν πάσης αμφισβήτησης τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

Ο Αργεντινός που είχε αμφισβητηθεί έντονα από τη στιγμή της επιστροφής του, θύμισε σήμερα τον δεινό σκόρερ της περιόδου 2018/19 με τρία γκολ, ενώ στους πρώτους έξι μήνες της σεζόν είχε πετύχει δύο! 

Το τελικό 5-0 που αποτελεί την ευρύτερη νίκη της ΑΕΚ την τελευταία 20ετία, πέτυχε ο Γιόνσον στο 66΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σταύρου Πήλιου, ο οποίος πιστώνεται δύο ασίστ, στην μακράν καλύτερη στιγμή του με τη φανέλα της Ένωσης. 

Διαιτητής: Ευαγγέλου
Κίτρινες: Βίντα, Πιζάρο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46΄ Τσιακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62΄ Ντε Μποκ), Κούντε (46΄ Ανγκιέλσκι), Γκονζάλεζ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (62΄ Ρομπάιγ), Βέργος, Βαλένσια (63΄ Ντιρξ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68΄ Φερνάντες), Άμραμπατ (68΄ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73΄ Πιζάρο), Τσούμπερ (73΄ Φαν Βέερτ), Πόνσε (68΄ Αραούχο).

Διαβάστε επίσης:

Super League: Μεγάλο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, πονηρές δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους

Αταμάν: Η… πολύ «ελληνική» αντίδραση του προπονητή του Παναθηναϊκού σε ισπανό διαιτητή που έγινε viral 

Διακοπή στο Ουντινέζε – Μίλαν: Aποχώρηση του Μενιάν έπειτα από ρατσιστική επίθεση (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:18
Exit mobile version