search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:05
MENU CLOSE

Άννα Καραμανλή στο topontiki.gr για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Νομοτελειακά θα έρθει και η παρένθετη μητέρα εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο»

22.01.2024 08:33
karamanli new

«Η πυρηνική οικογένεια είναι πάνω από όλα. Δεν πρέπει να αλλάξουμε τον πυρήνα της οικογένειας που αποτελείται από την μητέρα και τον πατέρα. Τα παιδιά πέρα από αγάπη θέλουν και πρότυπα. Οι ανάγκες τους μπορούν να συμπεριληφθούν στην επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης χωρίς να πειράξουμε το οικογενειακό δίκαιο». Η βουλευτής Νότιου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, η μοναδική γυναίκα βουλευτής που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξηγεί στο topontiki.gr τις θέσεις της.

Εχουν γίνει τόσες δημόσιες συζητήσεις, έχουν διατυπωθεί τόσες απόψεις για το νομοσχέδιο που θα έρθει για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Θέλω να σας ρωτήσω, αν εμμένετε στην άποψη που έχετε διατυπώσει. Εάν εμμένετε στην απόρριψη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Πρώτα απ΄όλα πολύ σωστά ο πρωθυπουργός κίνησε τον διάλογο για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως επίσης παρά πολύ σωστά έκανε δεν επέβαλε κομματικη πειθαρχεία, επιτρέποντας στον κάθε βουλευτή να ψηφίσει κατά συνείδηση, όπως άλλωστε και το Σύνταγμα επιτάσσει.

Θα καταψηφίσω το εν λόγω νομοσχέδιο. Καταψήφισα το Σύμφωνο Συμβίωσης το’ 15. Το 2018 καταψήφισα την αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια και θα καταψηφίσω τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Άρα δεν θα ακολουθήσετε τον δρόμο που «υπέδειξε» ο πρωθυπουργός, που είπε ότι μια αξιοπρεπής στάση θα μπορούσε να είναι και η αποχή. Επιμένετε στην καταψήφιση

Κοιτάξτε, εγώ σέβομαι την αντίθετη άποψη. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, έτσι γίνεται στην δημοκρατία, αλλά οι βουλευτές πέρα από την προσωπική τους γνώμη οφείλουν να ακουνε και την κοινωνία.

Πιστεύω επίσης ότι για το θέμα των παιδιών – γιατί για τα παιδιά νοιαζόμαστε όλοι – μπορούν να καλυφθούν οι αδικίες και αναγκες τους με διεύρυνση του Συμφώνου Συμβίωσης.

Και να μην αγγίξουμε το οικογενειακό δίκαιο και τον γάμο κατά πώς εγώ θεωρώ ότι πρέπει να μενει: Με μητέρα και πατέρα. Τα παιδιά πέρα από αγάπη έχουν αναγκη και από πρότυπα.

Θα ήθελα να μου πείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να πάρετε αυτή τη θέση ενάντια στο νομοσχέδιο. Ποια είναι η στάση σας για τον θεσμό της οικογένειας

Έχει απαντήσει πολλές φορές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων ότι δεν υπάρχει υποχρέωση στις χώρες να θεσπίσουν γάμο ομόφυλων ζευγαριών – και συγκεκριμένα ότι δεν παραβιάζονται τα άρθρα 8 και 12 του ΕυρωπαΪκού Συμβουλίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου που να συνδέονται με τη προσωπικότητα και την οικογένεια.

Συνεπώς δεν παραβιάζουμε κάποιο δικαίωμα μη θεσπίζοντας τον γάμο. Άρα είναι κάτι που το θέλουμε – δεν μας επιβάλλεται – και είναι απολύτως σεβαστή η άποψη του πρωθυπουργού.

Αλλά είναι επίσης κάτι πάρα που σημαντικό ότι ψηφίζουμε κατά συνείδηση, και μπορούμε να τοποθετηθούμε όπως το νοιώθουμε και όπως πιστεύουμε εμείς ότι πρέπει να είναι: Πυρηνική οικογένεια. Να αποτελείται από την μητέρα και από τον πατέρα.

Εξάλλου υπάρχουν πάρα πολλές χώρες, σχεδόν οι μισές στην ΕΕ, που δεν υπάρχει αυτή η ρύθμιση μεταξύ των οποίων η γειτονική μας Ιταλία και η Κύπρος.

Θα συμφωνούσατε με την άποψη που διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος πριν από δύο ημέρες ότι θα μπορούσε αυτό το θέμα να λυθεί με ένα δημοψήφισμα. Και εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχουν αδικίες που πρέπει να αρθούν για τους συμπολίτες μας που έχουν έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Εγώ θα τοποθετηθώ κατά συνείδηση και θα κάνω αυτό που νοιώθω.
Εάν με ρωτάτε εάν υπάρχουν αδικίες που πρέπει να αρθούν με τους ομοφυλόφιλους θα σας πω ναι.
Και αυτό περιλαμβάνει η Εθνική Στρατηγική για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ . Οι πολιτικές που απορρέουν από την Εθνική Στρατηγική διέπουν οριζόντια όλα τα υπουργεία.

Και έχουμε κάνει μια σειρά από ενέργειες όπως τη δυνατότητα οι άνθρωποι αυτοί να είναι αιμοδότες, η κατάργηση των θεραπειών μεταστροφής και άλλα.

Πράγματι υπάρχουν αδικίες που πρέπει να διορθωθούν αλλά προσωπικά μου άποψη – σεβόμενη πάντα κάθε άλλη άποψη – είναι να μην πειραχθεί το οικογενειακό δίκαιο.

Γιατί νομοτελειακά κάποια στιγμή θα έρθει και η παρένθετη μητέρα εάν τελικά ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο παρόλο που η κυβέρνηση δεν το περιλαμβάνει σε αυτό

Θεωρείτε ότι αυτό το θέμα είναι ικανό να κλονίσει την κυβέρνηση, ή είναι απλά μια διαφωνία η οποία θα λυθεί και η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της και το έργο της

Δεν τίθεται θέμα διχασμού.

Ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνούμε με το συνολικό έργο της κυβέρνησης .

Από τα 500 και πάνω νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνησή μας το ότι διαφωνούμε σε ένα, δύο – άντε τρία στα 4 χρόνια – δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανεβάσει την χώρα μας επίπεδα, έχει δυναμώσει το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της αποτύπωμα. Την έχει κάνει ισότιμο συνομιλητή με τους ευρωπαίους.

Έχει κάνει άλματα στην οικονομία, στήριξε την χώρα μας στην πανδημία και πολλές φορές βγαίνει σε δύσκολες στιγμές και μόνος του μπροστά. Δεν τίθεται θέμα διχασμού η οτιδήποτε άλλο.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Στροφή στην καθημερινότητα με επιθέσεις σε ΝΔ – Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο για τα ομόφυλα 

Πολλαπλά «μηνύματα» του Μητσοτάκη προς τους υπουργούς μέσω της κυριακάτικης ανασκόπησης

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η κυβέρνηση ανοίγει τα χαρτιά της, η εκκλησία ετοιμάζει αντάρτικο  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:01