search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:41
MENU CLOSE

Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο «Αττικόν»: Άλλη μια νύχτα με 90 ράντζα στην εφημερία

22.01.2024 15:59
rantza-attiko

Μια ακόμη δύσκολη εφημερία ήταν η χθεσινή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Δυτικών Προαστίων «Αττικόν».

Η έξαρση των ιώσεων προκαλεί «έμφραγμα» στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο, που το προτιμούν εκατοντάδες ασθενείς σε κάθε εφημερία του. Παράλληλα,  με …ρυθμούς χελώνας, προχωρούν τα έργα στο νοσοκομείο «Αγία Βάρβαρα» σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr. « Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, τότε θα αποσυμπιεστεί το Αττικόν, γιατί θα μεταφερθούν στο «Αγία Βάρβαρα» περιστατικά  όπως ηλικιωμένοι και μοναχικοί άνθρωποι, που δεν έχουν που να πάνε και νοσηλεύονται για πολλούς μήνες χωρίς προβλήματα υγείας, καταλαμβάνοντας έτσι κλίνες στο Αττικό που τις χρειαζόμαστε για τους ασθενείς», όπως μας είπαν έγκυρες πηγές.

Συγκεκριμένα τα ράντζα έκαναν ξανά την εμφάνιση τους, προκαλώντας μια εικόνα ντροπής καθώς 90 ασθενείς, δεν είχαν δωμάτιο και νοσηλεύονταν στους διαδρόμους των κλινικών.

Άδικα έψαχναν οι εργαζόμενοι δωμάτια, για να μεταφέρουν του ασθενείς που συνωστίζονταν στους διαδρόμους, για πολλοστή φορά, στην εφημερία του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα από την ίδρυση του διαθέτει περισσότερα από 100 ράντζα στα υπόγεια του κτηρίου του.

Τα ράντζα είναι μόνιμη εικόνα

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας της έλλείιψης προσωπικού άλλα και των κλινών σε παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές σε συνδυασμό με την έξαρση των ιώσεων αλλά και η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων με αποτέλεσμα ο μεγάλος όγκος των ασθενών που χρίζει νοσηλείας να συνωστίζεται στα μεγάλα νοσοκομεία.

«Χθες εφημέρευε το ΑΤΤΙΚΟ. Ανέπτυξε 90 ράντζα. Φταίει το ΑΤΤΙΚΟ. Ασφαλώς όχι. Τι φταίει; Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να  καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Φταίνε οι  σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών.

Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που  αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας».

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

«Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών. Με αυτή τη κατάσταση τι είναι καλύτερο; Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων;» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει επισημαίνοντας ότι: «Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα».

Διαβάστε επίσης:

Greek Mafia: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες – «Σιγή ισχύος» και απόρριψη των κατηγοριών

Βόλος: Προφυλακιστέος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της κόρης του

Γρεβενά: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την κτηνωδία με τα τεμαχισμένα άλογα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34