search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 03:20
MENU CLOSE

Ευαγγελισμός: 23 ράντζα στην ψυχιατρική κλινική και σήμερα μετά από εφημερία (Photo)

30.10.2023 11:35
evqaggelismos new

Το αδιαχώρητο από ράντζα σήμερα στην Ψυχιατρική κλινική μετά από εφημερία. Συγκεκριμένα 23 ράντζα με ασθενείς είναι στους διαδρόμους της κλινικής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο.

Ο ίδιος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι τα ράντζα, που είναι σύνηθες φαινόμενο στην εν λόγω κλινική, είναι αποτέλεσμα της «κατάρρευσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» στη χωρά μας.

«Και όμως τα ράντζα συνεχίζουν να υπάρχουν στα Νοσοκομεία. Στον Ευαγγελισμό σήμερα το πρωί μετά από εφημερία 23 ψυχικά ασθενείς βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε φορεία στους διαδρόμους της Ψυχιατρικής κλινικής, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που μας έστειλαν ασθενείς» και συνεχίζει:

«Η κλινική έχει ανεπτυγμένες 20 κλίνες και σήμερα πρωί νοσηλεύονται 43 ασθενείς. Επιπλέον 23 γυναίκες και άνδρες στους διαδρόμους σε φορεία με μία κοινόχρηστη τουαλέτα, μία ντουζιέρα.» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και αναρωτιέται:

«Φταίει ο Ευαγγελισμός που αναγκάσθηκε να αναπτύξει 23 ράντζα, φορεία. Ασφαλώς όχι. Παρόμοια κατάσταση και στις άλλες ψυχιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Τι φταίει; Η κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αξίζει να τονισθεί ότι σε κάθε εφημερία στην ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού υπάρχουν ράντζα εδώ και δεκαετίες, ένα οξύ πρόβλημα που δεν έχει καταφέρει να βρει λύση κανένας διοικητής μέχρι σήμερα.

Μια από τις κύριες αιτίες είναι η προτίμηση των συγγενών των ασθενών στην κλινική του Ευαγγελισμού που την επισκέπτονται σε κάθε εφημερία.

Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Παπανικολάου: Βοήθησε παιδί με αυτισμό που είχε ξαπλώσει στη Βάρης – Κορωπίου (Video)

Τέσσερεις εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο

Νέα επίθεση Χάρη Δούκα σε Μενδώνη, Μπακογιάννη για τη Βασιλίσσης Όλγας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44