search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:30
MENU CLOSE

Τέσσερεις εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο

30.10.2023 10:23
Photo credit: Δήμος Διονύσου

Οι χρόνοι όλων μας είναι περιορισμένοι και το Σαββατοκύριακο έχει μόνο 2 μέρες διαθέσιμες κατά τη διάρκεια των οποίων θέλουμε να ξεκουραστούμε, να δούμε τους φίλους μας, να ασχοληθούμε με το σπίτι και ιδανικά να κάνουμε και μια ωραία εξόρμηση.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα αυτοί οι προορισμοί είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγουμε από τη φασαρία και το τσιμέντο της πόλης, να αποσυμπιεστούμε από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της χωρίς να φάμε όλη την ώρα στη διαδρομή ή να χρειάζεται να ανησυχούμε για τη διαμονή. Ακολουθούν τέσσερις προορισμοί κοντά στην Αθήνα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι πως είσαι στο χωριό

Λίμνη Μπελέτσι

Μόλις 40-45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, η λίμνη Μπελέτσι είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για να επισκεφθεί κανείς με φίλους ή την οικογένειά του. Η λίμνη βρίσκεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και είναι σαν να έχετε πάει εκδρομή σε κάποιο χωριό. Ενδείκνυται για πικ-νικ, πεζοπορία ή ποδηλασία, οπότε προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Καταρράκτης Ραπεντώσας

Αν σας λέγαμε ότι υπάρχουν καταρράκτες στον Διόνυσο, ίσως να σας φαινόταν περίεργο. Κι όμως ο καταρράκτης της Ραπεντώσας είναι μια ανάσα από το κέντρο της πόλης και μοιάζει σαν να κλείνετε την πόρτα στους γρήγορους ρυθμούς της Αθήνας και να εισέρχεστε σε ένα ήσυχο καταπράσινο δωμάτιο με κρυστάλλινα νερά. Ο καταρράκτης βρίσκεται στις παρυφές της Πεντέλης και ανήκει στον Δήμο Διονύσου.

Το ομώνυμο Ρέμα που ξεκινά από το εγκαταλελειμμένο λατομείο μαρμάρου, συνεχίζει την πορεία του στο ενεργό λατομείο και τέλος φτάνει στο φράγμα της Ραπεντώσας .

Υπάρχουν διάφορες διαδρομές που μπορούν να σε οδηγήσουν στον καταρράκτη της Ραπεντώσας. Μία από τις ευκολότερες είναι ο χωματόδρομος 4 χιλιομέτρων που οδηγεί κατευθείαν σε αυτό το κρυμμένο διαμαντάκι. Εάν σας αρέσει η ποδηλασία, η πεζοπορία και γενικά οι βόλτες στη φύση, ο καταρράκτης της Ραπεντώσας θα σας αποζημιώσει.

Καταρράκτης Ντράφι

Ο καταρράκτης Ντράφι ή Βαλανάρη στην Πεντέλη βρίσκεται μόλις σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Αρκετά μικρότερος καταρράκτης από αυτόν της Ραπεντώσας αλλά εξίσου μαγικό μέρος και δεν χρειάζεται να περπατήσετε ιδιαίτερα πολύ για να φτάσετε. Αρκεί να κατηφορίσετε το μονοπάτι που βρίσκεται δίπλα στη λεωφόρο Αχαιών κοντά στην 4η στάση Αχαιών.

Διανύστε μια απόσταση 100 μέτρων και θα βρεθείτε σε έναν μικρό παράδεισο. Εάν μάλιστα έχει καλή μέρα πάρτε και το μαγιό σας καθώς τα νερά που πέφτουν από τον καταρράκτη σχηματίζουν μια μικρή φυσική λιμνούλα.

Καταρράκτης Καλάμου

Τον πιο δύσκολα προσβάσιμο αλλά με πλούσια ιστορία, καταρράκτη, τον άφησα για το τέλος και βρίσκεται πριν το Μαρκόπουλο Αττικής, 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας!  Το Αμφιαράειο, άκμαζε ως ιερό θεραπευτήριο στην αρχαία Αττική και βρισκόταν σε έναν λοφίσκο έξω από τον Ωρωπό, αφιερωμένο στον ήρωα Αμφιάραο που λέγεται ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στην επίθεση στη Θήβα, προβλέποντας την καταστροφή από ένα συμβάν που ερμήνευσε ως οιωνό: οι πολεμιστές διψούσαν και πηγαίνοντας με την παραμάνα του Οφέλτη, που ήταν ο γιος του βασιλιά της Νεμέας, Λυκούργου και της Ευρυδίκης, στην κοντινότερη πηγή, εκείνη άφησε το βρέφος κάτω και ένα φίδι το έπνιξε…  

Η δεξαμενή αναβλύζει σήμερα – τους χειμερινούς κυρίως μήνες- ενώ το καλοκαίρι θέλει κόπο για να εντοπίσει κανείς τις πηγές του Καλάμου. Να τονίσουμε πως από ένα σημείο και μετά που αρχίζει η κατάβαση, το έδαφος γίνεται ολισθηρό και χρειάζεται προσοχή. Οι κάτοικοι για διευκόλυνση των επισκεπτών έχουν τοποθετήσει βοηθητικά σχοινιά ανά σημεία για να μπορείτε να κρατηθείτε και να σιγουρέψετε τα βήματά σας.

Διαβάστε επίσης:

Αρτέμιδα: Σκύλος επιτέθηκε σε 11χρονο και τον δάγκωσε στο κεφάλι

Νέα επίθεση Χάρη Δούκα σε Μενδώνη, Μπακογιάννη για τη Βασιλίσσης Όλγας

Καιρός σήμερα: Αίθριος με λίγες νεφώσεις – Πού θα βρέξει (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:17