search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:35
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia που χτύπησαν οι Χούθι

23.01.2024 21:54
xouthi zografia 876- new

Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τις ζημιές που προκάλεσε το χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, οι αντάρτες της Υεμένης επιτέθηκαν με πύραυλο στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia κι όπως φαίνεται, ο πύραυλος χτύπησε το κατάστρωμα του πλοίου.

Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου, σημαίας Μάλτας, χωρητικότητας 56.000 τόνων, με 24μελές πλήρωμα, κανείς εκ των οποίων δεν ήταν Έλληνας.

«Στοχοποιήσαμε το πλοίο Zografia που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ, με πυραύλους που είχαν ως αποτέλεσμα ένα ”άμεσο χτύπημα”», είχε αναφέρει, πριν από μία βδομάδα, σε σχετική ανακοίνωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών της Υεμένης.

Από την έκρηξη δεν καταγράφηκαν τραυματίες.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Χούθι της Υεμένης είχε δηλώσει ότι η θέση της οργάνωσης δεν έχει αλλάξει μετά τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αεροπορικά πλήγματα στην Υεμένη και προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ θα συνεχιστούν.

Διαβάστε επίσης:

«Τσουνάμι» κινητοποιήσεων αγροτών σε Γαλλία, Πολωνία, Ολλανδία και Γερμανία

Ανησυχητική άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία δείχνει νέα δημοσκόπηση: Πρώτο το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ενόψει ευρωεκλογών

Κέιτ Μίντλετον: Φήμες για «επιπλοκές μετά από υστερεκτομή» – Ματαιώθηκαν όλες οι υποχρεώσεις της – Χειρουργείται και ο Κάρολος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13