search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:53
MENU CLOSE

Mεσολόγγι: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του Μπάμπη – Πυροβολήθηκε πισώπλατα, συνεχίζονται οι έρευνες (Video)

23.01.2024 06:58
valtos mesologgi

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να διενεργηθεί στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του 31χρονου άνδρα, που βρέθηκε με τραύματα από όπλο σε θέση πρηνηδόν, σε βαλτώδη περιοχή με καλαμιές, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Η σορός φέρεται να ανήκει στον 31χρονο Μπάμπη που αγνοείται από την 4η Ιανουαρίου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το μπουφάν και τα ρούχα που φορούσε, αλλά και από κάποια χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Όσον αφορά στην επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Ο χώρος όπου εντοπίστηκε η σορός παραμένει αποκλεισμένος από την Αστυνομία, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες, όπως για παράδειγμα, γενετικό υλικό.

Παράλληλα, αναζητούνται όπλο και κινητό τηλέφωνο, ενώ θα εξεταστεί εκ νέου το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία.

Τον είχαν σκεπάσει με βαρύ αντικείμενο

Σύμφωνα με όσα είπε άνθρωπος που μετείχε στις έρευνες, η σορός του Μπάμπη ήταν σκεπασμένη με βαρύ αντικείμενο ώστε να κρατηθεί κάτω από το νερό το άψυχο σώμα του.

«Ψάχνουμε 11 μέρες τώρα για το παιδί. Είχαμε ξαναψάξει εκεί. Είναι ένα αυλάκι λίγο πιο βαθύ. Ίσως κάποιος τον είχε ρίξει εκεί. Βρέθηκε μέσα στο νερό. Από χθες το σκυλί είχε μία μυρωδιά αλλά από τον αέρα έχανε την επαφή και σήμερα το βρήκε. Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο», δήλωσε ο ιατροδικαστής που έσπευσε χθες στην περιοχή.

Στη φυλακή ο κρεοπώλης

Εντωμεταξύ, ο 50χρονος κρεοπώλης κρίθηκε χθες προφυλακιστέος μετά τη μαραθώνια απολογία του.

Σημειώνεται πως σε βάρος του κρεοπώλη από το Μεσολόγγι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η απολογία του ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ κατηγορούμενος δεν παραδέχτηκε την κατηγορία και επέμεινε ότι είναι αθώος.

Ο 50χρονος άνδρας ρωτήθηκε από τον ανακριτή μετά τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη σε βαλτώδη περιοχήεπέμεινε, ωστόσο, στη στάση του, λέγοντας ότι δεν τον σκότωσε εκείνος.

Επίσης, δεν μπόρεσε τα αντικρούσει τα επιβαρυντικά στοιχεία και έτσι η προφυλάκισή του ήταν μονόδρομος για τις δικαστικές αρχές.

Ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε ξημερώματα χθες στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που είχε πάρει.

Αποδοκιμάστηκε από τους συγγενείς του Μπάμπη

Κατά την έξοδο του κρεοπώλη από το δικαστικό μέγαρο, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν.

Διαβάστε επίσης

Μεσολόγγι: Νέες έρευνες για όπλα και DNA στο σημείο που βρέθηκε η σορός του 31χρονου – Οι υποψίες για συνεργό

Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Στερεά Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα πέντε μέλη της σπείρας που «ξάφριζε» σπίτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:52