search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:44
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: Νέες έρευνες για όπλα και DNA στο σημείο που βρέθηκε η σορός του 31χρονου – Οι υποψίες για συνεργό, την Τρίτη η νεκροψία

22.01.2024 23:16
MESOLOGGI-129

Συνεχίζονται την Τρίτη με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, σε μια προσπάθεια των αρχών να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας.

Την ίδια ώρα, όπως φαίνεται από την πρώτη μακροσκοπική εξέταση του πτώματος, ο άτυχος 31χρονος δέχθηκε πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση στην πλάτη, στα χέρια και στα πόδια.

Οι πυροβολισμοί προέρχονται από κυνηγετικό όπλο. Η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, ενώ τα τραύματα εκτός από την καραμπίνα προέρχονται και από δαγκωματιές ζώων. Οι Αρχές θα επιχειρήσουν να πάρουν δείγμα γενετικού υλικού από τα νύχια του Μπάμπη, σε μία προσπάθεια ταυτοποίησης με το DNA του κατηγορουμένου.

Την Τρίτη στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη αναμένεται να διενεργηθεί στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του 31χρονου άνδρα, που βρέθηκε με τραύματα ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Όσον αφορά στην επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Τα αναπάντητα ερωτήματα των αρχών

Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση τα επόμενα 24ωρα. Με ποιο όπλο πυροβολήθηκε ο Μπάμπης και πού βρίσκεται αυτό; Ο 31χρονος εγκαταλείφθηκε μετά τη δολοφονία του εξ αρχής στο σημείο όπου βρέθηκε σήμερα ή μεταφέρθηκε εκεί και σε δεύτερο χρόνο; Ο κρεοπώλης είχε συνεργό;

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο άτομα για τη μεταφορά ενός πτώματος ενήλικα με το σωματότυπο του Μπάμπη.

«Δεν είναι μόνος του ο κρεοπώλης στη δολοφονία του αδελφού μου. Υπάρχουν και άλλοι συνεργοί που τον βοήθησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Ο αδελφός μου κάπου είναι νεκρός. Πρέπει να μιλήσει ο κατηγορούμενος και να μας πει πού βρίσκεται θαμμένος ο άνθρωπός μας. Πρέπει να σταματήσει να κρύβει τι συνέβη και να πει όλη την αλήθεια…», είχε πει πριν λίγες ημέρες η αδερφή του 31χρονου Μπάμπη.

Σημειώνεται ότι ένα από τα σενάρια είναι η δολοφονία του 31χρονου να έγινε μετά από διαπληκτισμό για τα χρήματα που χρωστούσε ο κρεοπώλης στο θύμα.

Πώς βρήκε τη σορό ο εκπαιδευμένος σκύλος

Το κουβάρι της ανεύρεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Κυριακή όταν ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έκανε κινήσεις που υποδείκνυαν το συγκεκριμένο σημείο.

Ο έμπειρος σκύλος στις συγκεκριμένες έρευνες έδωσε ουσιαστικά ένα πρώτο στίγμα για το πού βρίσκεται η σορός. Οι έρευνες επαναλήφθηκαν και σήμερα με το σκυλί να υποδεικνύει και πάλι το ίδιο σημείο αυτή τη φορά ακόμα πιο έντονα.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι είναι εμφανές από την αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα ότι ο δράστης ή οι δράστες επιχείρησαν να κρύψουν τον δολοφονημένο Μπάμπη. Βρήκαν πέτρες και άλλα βαριά αντικείμενα και τα τοποθέτησαν πάνω από το πτώμα, προσπαθώντας να το κρύψουν κάτω από το νερό.

Το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί ωστόσο μύρισε τη σορό και έτσι επετεύχθη ο εντοπισμός της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπάμπης δεν ήταν δεμένος. Ο δράστης επιχείρησε να τον βυθίσει στο νερό με βαριά αντικείμενα. Το μισό πτώμα ήταν εκτός νερού και το άλλο μισό εντός. Στο σημείο υπάρχουν πολλά ζώα, ενώ επικρατεί φοβερή υγρασία. Η αναγνώριση έγινε εξ αρχής από τα ρούχα. Οι αστυνομικοί αναζητούν το όπλο που εκτιμάται ότι είχε πάνω του ο δράστης.

Από το συγκεκριμένο σημείο είχαν περάσει ξανά άνθρωποι που συμμετείχαν στις έρευνες, ωστόσο, ήταν αδύνατο χωρίς τη βοήθεια σκύλου να αντιληφθεί κάποιος τη σορό.

Στο σημείο πήγε η οικογένεια του 31χρονου που επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τον Μπάμπη. Στο σημείο έφτασε και ο ιατροδικαστής που έκανε αυτοψία και αναμένεται να εξετάσει τη σορό για να αντλήσει πληροφορίες για το πως έγινε το έγκλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ένα στοιχείο που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον κρεοπώλη. Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός και το σημείο που σταμάτησαν να εκπέμπουν σήμα τα δύο κινητά (του κρεοπώλη και του θύματος) ταυτίζονται.

Τέλος, συνεχίζονται οι έρευνες για το όπλο καθώς δεν αποκλείεται να έχει απορριφθεί κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

Νέες έρευνες την Τρίτη – Ψάχνουν το όπλο

Αν και σορός βρέθηκε η αστυνομία, έχει αποκλείσει την περιοχή και αυτό γιατί την Τρίτη οι έρευνες θα συνεχιστούν – σύμφωνα με την ΕΡΤ – και θα εστιάσουν, εκτός από την εύρεση του όπλου και στον εντοπισμό κινητού τηλεφώνου και άλλων προσωπικών αντικειμένων από τα οποία μπορούν να προκύψουν και άλλα στοιχεία για την υπόθεση.

Μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν την αστυνομία, είναι πού έκρυψε ή πέταξε το όπλο ο δράστης της δολοφονίας, εάν μεταφέρθηκε εκεί το πτώμα και αν υπάρχουν συνεργοί.

Σημειώνεται ότι τέσσερα ακόμα άτομα είχαν κληθεί από την αστυνομία να καταθέσουν για την υπόθεση. Ο 36χρονος φίλος του κρεοπώλη, ο 35χρονος που τον φιλοξένησε στην ορεινή Ναυπακτία την επομένη της εξαφάνισης του Μπάμπη, αλλά και δύο γυναίκες. Η μία από τις γυναίκες είναι εκείνη που αναζητούσε τηλεφωνικώς και, μάλιστα, αγωνιωδώς με συνεχείς κλήσεις ο κρεοπώλης τη νύχτα της εξαφάνισης του 31χρονου.

Το χρονικό των ερευνών και του εντοπισμού της σορού

Τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη και στα πόδια φέρει η σορός του 31χρονου Μπάμπη, η οποία βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε βαλτώδη περιοχή.

Την ώρα που η διαδικασία διερεύνησης των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Μπάμπης Κούτσικος έρχονται στο φως νέες πληροφορίες από τη μακάβρια αποκάλυψη.

Ο 31χρονος είχε πυροβοληθεί πολλές φορές από κυνηγετικό όπλο, τα σκάγια του οποίου τον βρήκαν στην πλάτη, στα χέρια και στα πόδια, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κατά την πρώτη εξέταση της σορού στο σημείο που βρέθηκε.

Ένα άλλο στοιχείο που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής είναι ότι το πτώμα αφέθηκε στο σημείο και δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια μεταφορά του.

Σύμφωνα με όσα είπε άνθρωπος που μετείχε στις έρευνες, η σορός του Μπάμπη ήταν σκεπασμένη με βαρύ αντικείμενο ώστε να κρατηθεί κάτω από το νερό το άψυχο σώμα του.

«Ψάχνουμε 11 μέρες τώρα για το παιδί. Είχαμε ξαναψάξει εκεί. Είναι ένα αυλάκι λίγο πιο βαθύ. Ίσως κάποιος τον είχε ρίξει εκεί. Βρέθηκε μέσα στο νερό. Από χθες το σκυλί είχε μία μυρωδιά αλλά από τον αέρα έχανε την επαφή και σήμερα το βρήκε. Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο», δήλωσε.

Η σορός εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη νωρίτερα σήμερα σε βαλτώδη περιοχή στον Κάμπο Ευηνοχωρίου στην Ευαγγελίστρια, στο Μεσολόγγι.

Στη συγκεκριμένη περιοχή καταγράφηκε έντονη κινητικότητα των αστυνομικών Αρχών, ενώ επί τόπου μετέβη ιατροδικαστής. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου ενώ νωρίτερα η οικογένεια του αγνοούμενου ενημερώθηκε πως η σορός του βρέθηκε στην περιοχή.

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας ερεύνησε τον βάλτο στην συγκεκριμένη περιοχή ενώ φέρεται να έγινε η πρώτη αναγνώριση από τα ρούχα που φορούσε ο Μπάμπης την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Στη φυλακή ο κρεοπώλης

Εντωμεταξύ, ο 50χρονος κρεοπώλης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη μαραθώνια απολογία του.

Σημειώνεται πως σε βάρος του κρεοπώλη από το Μεσολόγγι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η απολογία του ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ κατηγορούμενος δεν παραδέχτηκε την κατηγορία και επέμεινε ότι είναι αθώος.

Ο 50χρονος άνδρας ρωτήθηκε από τον ανακριτή μετά τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη σε βαλτώδη περιοχή, επέμεινε, ωστόσο, στη στάση του, λέγοντας ότι δεν τον σκότωσε εκείνος.

Επίσης, δεν μπόρεσε τα αντικρούσει τα επιβαρυντικά στοιχεία και έτσι η προφυλάκισή του ήταν μονόδρομος για τις δικαστικές αρχές.

Ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που είχε πάρει.

Αποδοκιμάστηκε από τους συγγενείς του Μπάμπη

Κατά την έξοδο του κρεοπώλη από το δικαστικό μέγαρο, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν.

Δέκα αστυνομικοί πλαισίωναν τον κρεοπώλη που προφυλακίστηκε, δημιουργώντας μία ασπίδα γύρω του, μέχρι τη στιγμή που μπήκε στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, δεκάδες αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει μία άλλη ζώνη ασφαλείας, για να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν τον 50χρονο. Μόλις ο κατηγορούμενος μπήκε στην κλούβα, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε από το σημείο. 

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Στερεά Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα πέντε μέλη της σπείρας που «ξάφριζε» σπίτια

Παναγιώτης Βαρώτσος: «Ενημερώσαμε εγκαίρως για το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιαπωνία» – Τι είπε για πιθανό μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42