search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:54
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την ευρωλίστα μέσω του i-syriza – Σε τροχιά ανακοινώσεων και για τα πρώτα think tanks

25.01.2024 13:01
syriza new

Αν όχι σήμερα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικώς, τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του i- syriza για τις δηλώσεις συμμετοχής των κομματικών μελών στην προκριματική διαδικασία επιλογής υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Όπως είχε γίνει γνωστό στο πλαίσιο της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής τα μέλη του κόμματος εφόσον το επιθυμούν μπορούν μέσω της εγγραφής τους στην πλατφόρμα i-syriza να λάβουν μέρος στην προκριματική διαδικασία. Την πρόθεσή του για το άνοιγμα των ευρωψηφοδελτίων στα μέλη ο Στέφανος Κασσελάκης την είχε προαναγγείλει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, παρόλο που μέχρι σήμερα η διαδικασία επιλογής υποψηφίων ήταν διαφορετική.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή για την οποία θα αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία και στη συνέχεια θα διαμορφωθεί μια τελική λίστα η οποία θα τεθεί σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και από εκεί θα προκύψει η τελική λίστα του ευρωψηφοδελτίο.

Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο των νυν ευρωβουλευτών Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.

Αντίθετα, ονόματα που ακούγεται ότι θα λάβουν μέρος στην προκριματική διαδικασία είναι ο σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του προέδρου, Νικόλας Φαραντούρης, αλλά και ο μπασκετομπολίστας Νίκος Παππάς, με τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να έχει ανοίξει επικοινωνία, παρά το ναυάγιο της υποψηφιότητάς του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έρχονται ανακοινώσεις και για τα think tank

Ανακοινώσεις, όμως αναμένεται από σήμερα και μετά και για τη στελέχωση των 29 think tanks, για τα οποία η υπεύθυνη Διάνα Βουτυράκου έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία, ενώ τρέχουν οι προσωπικές συνεντεύξεις, μετά την επιλογή βιογραφικών που έχει γίνει. Έτοιμο για ανακοινώσεις φαίνεται πως είναι το think tank για την Παιδεία και ίσως ένα με δύο ακόμη. 

Διαβάστε επίσης:

F-16 στην Τουρκία: Πώς αντιδρά η Αθήνα στην επιστολή Μπάιντεν, τι θα γίνει με τα F-35

Ο Γεωργιάδης ζητά εισαγγελικό έλεγχο στους λογαριασμούς του Πολάκη: «Στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια»

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χάρης Κατσιβαρδάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31