search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Τι προβλέπει για τη δημιουργία νέου κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές 

25.01.2024 06:02
venizelos-delfoi-1-new

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου για το εάν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος στη παρούσα φάση. 

Είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «χώρος για άλλο κόμμα υπάρχει κάθε φορά που το εκλογικό σώμα νιώθει ότι πρέπει να εκφραστεί και με άλλο κόμμα. Τα κόμματα δημιουργούνται, υπάρχουν πάμπολλα κόμματα, εκτίθενται στις εκλογές και βλέπουν την επίδοσή τους. Άρα αυτό το ξέρουμε πάντα εκ του αποτελέσματος και εκ των υστέρων. Υπάρχει η απόλυτη ασυμμετρία του πολιτικού συστήματος. Έχεις μία πανίσχυρη κυβέρνηση και έχεις μία αντιπολίτευση, η οποία εκπροσωπείται κατά βάση από δύο συστημικά κόμματα, εντός συνταγματικού φάσματος βέβαια, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή παλεύουν για τη μεταξύ τους σχέση και προτεραιότητα, αλλά πάντως σε μεγάλη απόσταση από την εκλογική και δημοσκοπική επίδοση της κυβέρνησης. Άρα υπάρχει ένα πρόβλημα εκπροσώπησης της κοινωνίας, η οποία δεν αφορά όμως μόνο την αντιπολίτευση, γιατί στα ποιοτικά στοιχεία, όταν τα ερωτήματα αφορούν την ικανοποίηση ή τη δυσαρέσκεια για κυβερνητικές πολιτικές και εκεί υπάρχει πολύ υψηλό αρνητικό ποσοστό. Άρα αυτό το ανισόρροπο και ασύμμετρο σύστημα δεν λειτουργεί μόνον εις βάρος της αντιπολίτευσης, δημιουργεί και μία ψευδαίσθηση στην κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι είναι πανίσχυρη και αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος, διότι πρέπει να λειτουργείς με πιο συναινετικό, συμπεριληπτικό, όπως είπα, και διορατικό τρόπο. Άρα πράγματι στη χώρα μας έχουμε ένα πρόβλημα που θα το ονόμαζα κρίση αντιπροσώπευσης της κοινωνίας»

Όπως πάντα ενδιαφέρουσα η ανάλυση του Ευάγγελου Βενιζέλου.  

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: «Ιστορικό βήμα για την Ελλάδα η καθιέρωσή της στις ευρωκλογές»

Κασσελάκης: Παραχωρεί στην Ιωάννα Κολοβού το πατρικό του στο Παγκράτι για φιλοξενία όσο χρειαστεί

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:21