search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:12
MENU CLOSE

Βορίδης: Επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο και τoν «τρόλαραν» για την αποχή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

24.01.2024 16:49
vouli 876- new

Σουρεάλ σκηνικό θύμισε στη Βουλή η παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη που επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που αναθεώρησαν τη στάση τους στην επιστολική ψήφο λόγω της αιφνιδιαστικής κατάθεσης της τροπολογίας για την επέκτασή της στις εθνικές εκλογές. 

«Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία: Υπουργός, που δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, λαμβάνει τον λόγο και κατηγορεί την αντιπολίτευση, γιατί δεν θα ψηφίσει άλλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγχαρητήρια, κ. Βορίδη, είστε ο πρώτος παγκοσμίως», σχολίασε ο Παναγιώτης Δουδωνής από το ΠΑΣΟΚ και επιστρέφοντας την κριτική ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αποσύρει την τροπολογία που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως «τορπιλίζοντας» τη συναίνεση για να μην παραδεχθεί το λάθος της. 

«Γιατί δεν την αποσύρετε; Γιατί αυτή η κυβέρνηση μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου ή μάλλον μοιραζόταν, γιατί και ο Πάπας άλλαξε άποψη», τόνισε με τον Μάκη Βορίδη να απαντά.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ευκαιριακή και προϊόν τακτικισμού την αρχική συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, καλώντας τους να μεταβάλλουν τη στάση τους, υπερψηφίζοντας, όπως είχαν αρχικά αποφασίσει και καταψηφίζοντας την επίμαχη τροπολογία. 

«Μήπως ποτέ δεν πιστεύατε στην επιστολική ψήφο και τώρα βρίσκετε προσχήματα για να την καταψηφίσετε;», διερωτήθηκε για να πει πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι υπεύθυνη πολιτική στάση. «Μια εκπρόθεσμη τροπολογία δεν μπορεί να λειτουργεί ως φερετζές για ένα μείζον δημοκρατικό θέμα» είπε ο κ Βορίδης και έκανε λόγο για κοινοβουλευτικά καπρίτσια που αφήνουν έκθετους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. 

Διαβάστε επίσης:

Οπαδική βία: Αυτά είναι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο, τέσσερις αλλαγές

Μάκης Βορίδης: Θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του, λέει η κυβέρνηση

Χαρίτσης από το Ηράκλειο: «Θέλουμε η Νέα Αριστερά να ριζώσει στην ελληνική κοινωνία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:11