search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:39
MENU CLOSE

Χαρίτσης από το Ηράκλειο: «Θέλουμε η Νέα Αριστερά να ριζώσει στην ελληνική κοινωνία»

24.01.2024 15:43
xaritsis-new

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (24/1) ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης

Ο Αλ. Χαρίτσης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ενεργειακής Κοινότητας Μίνωας, γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και ευρεία σύσκεψη στην πρυτανεία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Αργότερα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με μηχανικούς και ειδικεύομενους γιατρούς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες περπατώντας στην αγορά της πόλης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Αλ. Χαρίτση στην Κρήτη, στον δρόμο της πανελλαδικής συγκρότησης της Νέας Αριστεράς που προχωρά δυναμικά, με γρήγορους ρυθμούς και μαζική συμμετοχή. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς: «Είναι για μας εξαιρετικά σημαντικό να ακούσουμε την φωνή των πολιτών. Γιατί θέλουμε, φιλοδοξούμε η Νέα Αριστερά να είναι εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία θα εκφράσει τους πολίτες, θα τους δώσει φωνή. Υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας, δυστυχώς, πάρα πολλοί συμπολίτες μας, πάρα πολλές συλλογικότητες, πάρα πολλά κινήματα τα οποία δεν ακούγονται, τα οποία νιώθουν αποκλεισμένοι από το πολιτικό σύστημα. Θέλουμε να είμαστε η φωνή αυτών των ανθρώπων. Πραγματοποιούμε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα γιατί θέλουμε η Νέα Αριστερά να ριζώσει στην ελληνική κοινωνία».

Στις 19.00 ο Αλέξης Χαρίτσης και η Σία Αναγνωστοπούλου θα μιλήσουν στην ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Αριστεράς.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης για την επιστολική ψήφο

Για πραξικόπημα έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης, σχολίαζοντας την απόφαση της Νίκης Κεραμέως να φέρει αιφνιδιαστικά στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Χθες στην βουλή επιχειρήθηκε ένα μικρό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, χωρίς καν συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, χωρίς καν να έχει περάσει από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής ήρθε μια τροπολογία η οποία ορίζει ότι ο μοναδικός τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας των εθνικών εκλογών για τους απόδημους είναι η επιστολική ψήφος.

Εμείς είμαστε υπερήφανοι γιατί η στάση μας ήταν εξαρχής μια στάση δημοκρατικής σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Στάση η οποία δικαιώθηκε από τους τακτικισμούς και αυτή την θεσμική παρεκτροπή από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δυστυχώς είδαμε δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης να σπεύδουν να δώσουν τη συναίνεση τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τελικά να αναγκάζονται να ανακρούσουν πρύμναν όταν είδαν ότι προχωράει αυτή η πραξικοπηματική λογική από την πλευρά του ΥΠΕΣ.

Τα θεσμικά ζητήματα χρειάζεται να τα αντιμετωπίζουμε με δημοκρατική υπευθυνότητα. Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή. Αναδείξαμε την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων και τους κινδύνους που εμπεριέχουν για τη δημοκρατία μας. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε. Η Νέα Αριστερά θα είναι η δύναμη της δημοκρατικής υπευθυνότητας, η δύναμη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης για τις τράπεζες: Καρτελοποίηση, υπέρογκα κέρδη, εργασιακή επισφάλεια – Καταθέτουμε ερώτηση στη Βουλή

Εξεταστική για τα Τέμπη: Συγκλονιστική κατάθεση μάνας που έχασε το παιδί της – Βαρύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης

Σόου Νατσιού στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια

                                                                                                                     

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:37