search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:15
MENU CLOSE

Εξεταστική για τα Τέμπη: Συγκλονιστική κατάθεση μάνας που έχασε το παιδί της – Βαρύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης

24.01.2024 12:40
exetastiki_tempi_new

Κόλαφος για την κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή αλλά και τον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ήταν στην κατάθεση της στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη η Μαρία Καρυστιανού, προσωρινή πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος των Τεμπών. 

Η κ. Καρυστιανού η οποία έχασε την 20χρονη κόρη της στο τραγικό δυστύχημα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της και στην συγκινησιακά φορτισμένη κατάθεσή της μίλησε για «κρατικό έγκλημα» και «προσπάθεια συγκάλυψης και αποβίβασης των ευθυνών». Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε η κ. Καρυστιανού διερωτήθηκε εάν αντιλαμβάνονται οι βουλευτές «πως είναι να τρέχεις στα νοσοκομεία και να παρακαλάς να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο και όχι νεκρό;».

Στράφηκε και κατά του πρωθυπουργού για τη συγνώμη που ζήτησε, λέγοντας  ότι «συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στο διάδρομο και όχι όταν σκοτώνεις το παιδί του». «Σ’ αυτό το έγκλημα που δεν αφορά μόνο 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, η απόδοση ευθύνης είναι μονόδρομος και ελπίζω αυτή να έρθει μέσω της Δικαιοσύνης», τόνισε και χαρακτήρισε ντροπιαστικό να αποδίδονται ευθύνες στον νεκρό μηχανοδηγό. Αναφερόμενη στην κατάθεση της προέδρου της ΕΑΣ Ιωάννας Τσιαπαρίκου μίλησε για κακουργηματικές πράξεις και εγκληματικές παραλείψεις που υπήρχαν στο σιδηρόδρομο και πρόσθεσε: «Η κ. Τσιαπαρίκου δεν θα έβαζε τα παιδιά της στο τρένο, κι εμείς δεν θα τα βάζαμε εάν ξέραμε για το χάλι που επικρατούσε, ούτε λαχανικά δεν θα φορτώναμε», είπε για να προσθέσει: «Οι υπουργοί δεν φταίνε, η Hellenic Train δεν φταίει η ΕΡΓΟΣΕ  δεν φταίει, η ΡΑΣ δεν φταίει, έχει κανείς την ευθύνη σε αυτή τη χώρα που ζούμε από τύχη;». 

Η κ. Καρυστιανού στράφηκε με σφοδρότητα κατά του πρώην υπουργού Υποδομών Μεταφορών, αλά και του τέως περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. «Πώς αυτός ο άνθρωπος δηλώνει αθώος λόγω της ασυλίας και αντί να παραιτηθεί παραμένει κρυμμένος, πιστεύοντας ότι η Βουλή θα τον σώσει», είπε για τον Κώστα Καραμανλή, ενώ αναφερόμενη στον Κώστα Αγοραστό είπε ότι για το μπάζωμα που έγινε στον τόπο του δυστυχήματος, όταν τον ρώτησε της απάντησε ότι «είχε άνωθεν εντολές». 

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης προς Έλληνες ομογενείς: Η ΝΔ αρνείται να σας δώσει έδρες στη Βουλή

Επιστολική ψήφος: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε το ΚΚΕ

Κασσελάκης για επιστολική ψήφο: Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο; – Εμείς είμαστε εδώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48