search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:10
MENU CLOSE

Στέφανος Κασσελάκης προς Έλληνες ομογενείς: Η ΝΔ αρνείται να σας δώσει έδρες στη Βουλή

24.01.2024 11:03
kasselakis new

Μήνυμα – και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα – έστειλε στους έλληνες ομογενείς ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Αφρομή για το μηνυμα του κ Κασσελάκη υπήρξαν τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Βουλή με αντικείμενο την επιστολική ψήφο.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του τονίζει ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αρνείται να δώσει έδρες στη Βουλή στους ομογενείς, καθώς απορρίπτει τη σχετική τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ συμπληρώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει για αλλαγή νόμου ώστε κάθε περιφέρεια της διασποράς να εκπροσωπείται από εκλεγμένο εκπρόσωπο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να αγωνίζεται για το δικαίωμά σας να είστε ισότιμοι πολίτες από όπου κι αν βρίσκεστε. Και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει την ηθική στην πατρίδα που όλοι μοιραζόμαστε και αγαπάμε» καταλήγει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Στους συμπολίτες μας Ελληνοαμερικανούς, Ελληνοαυστραλούς, στους συμπολίτες μας Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό στην Ευρώπη και αλλού· στους πολλούς Έλληνες ομογενείς και την Ελληνική διασπορά σε όλο τον κόσμο:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρνείται να σας δώσει έδρες στη Βουλή. Αρνείται να σας δώσει το δικαίωμα να βάλετε υποψηφιότητα και να εκπροσωπήσετε την κοινότητά σας από τον τόπο που ζείτε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει για αλλαγή νόμου ώστε κάθε περιφέρεια της διασποράς να εκπροσωπείται από εκλεγμένο εκπρόσωπο της επιλογής ΣΑΣ. Από τον καθένα από ΕΣΑΣ αν επιθυμεί να υπηρετήσει την πατρίδα του στις δημόσιες υποθέσεις.

Η Νέα Δημοκρατία λέει απλά “όχι” – και χωρίς εξήγηση.

Σας αξίζει κάτι καλύτερο. Και σας αξίζει μια πατρίδα που να μην κατρακυλάει στην παγκόσμια κατάταξη των ΜΜΕ και στη συνέλευση του Ευρωκοινοβουλίου για τα σκάνδαλα υποκλοπών που προέρχονται απευθείας από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη – και από τον ανιψιό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να αγωνίζεται για το δικαίωμά σας να είστε ισότιμοι πολίτες από όπου κι αν βρίσκεστε.

Και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει την ηθική στην πατρίδα που όλοι μοιραζόμαστε και αγαπάμε.

Όλοι αξίζουμε κάτι καλύτερο».

Διαβάστε επίσης

Επιστολική ψήφος: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε το ΚΚΕ

Κασσελάκης για επιστολική ψήφο: Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο; – Εμείς είμαστε εδώ

Επίθεση Πολάκη στον Άδωνι με «πανάρχαιο σφακιανό ρητό» – «Ο κακός θέλει χειρότερο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:07