search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:37
MENU CLOSE

Claudia Schiffer: Το κόκκινο χαλί με τον γάτο-αξεσουάρ και η οργή των φιλοζωικών (Photos)

26.01.2024 12:54
claudia-schiffer-gatos (4)

Παρέλαση αστέρων έγινε στην επίσημη πρεμιέρα του κατασκοπευτικού φιλμ Argylle στην Πλατεία Λέστερ του Λονδίνου, με τους Ντούα Λίπα, Σαμ Ρόκγουελ, Μπράιαν Κράνστον και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ να περπατούν στο κόκκινο χαλί.

Αλλά την παράσταση έκλεψε ένας τετράποδος σταρ, ονόματι Chip, που εμφανίζεται στην ταινία στον ρόλο του Άλφι, του γάτου που –στην ταινία- ανήκει στην πρωταγωνίστρια Μπράις Ντάλας Χάουαρντ. Στην ταινία ο γάτος Άλφι και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ- που υποδύεται τον ρόλο μίας συγγραφέως που τα βιβλία της αποκαλύπτουν τη δράση μιας παράνομης οργάνωσης- αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα απαγωγής, αλλά τελικά σώζονται.

Ο Chip στην πραγματικότητα είναι ο γάτος της Κλόντια Σίφερ, η οποία εμφανίστηκε στην πρεμιέρα με έναν ειδικό σάκο πλάτης για μεταφορά μικρών ζώων, στον οποίο βρισκόταν ο γάτος-σταρ.
Η Κλόντια Σίφερ πήρε μαζί της τον γάτο, πόζαραν στους φωτογράφους, τα φλας άστραψαν και οι φωτογραφίες έκαναν μεγάλη εντύπωση στα social.

Ο γάτος εξάλλου δεν είναι όποιος κι όποιος, αφού έχει τη δική του σελίδα στο Ιnstagram και 13.000 ακόλουθους…

Για την Κλόντια Σίφερ και τον Chip η πρεμιέρα της ταινίας ήταν και οικογενειακή υπόθεση, αφού σκηνοθέτης και παραγωγός είναι ο σύζυγός της, Μάθιου Βον.

Αντιδράσεις από τις φιλοζωικές

Αλλά η εμφάνιση αυτή εκτός από τις εντυπώσεις στις σχετικές σελίδες στα social ξεσήκωσε και αντιδράσεις.
Η φιλοζωική οργάνωση Cats Protection εξέφρασε αντιρρήσεις τόσο γιατί η Κλόντια Σίφερ πήρε μαζί της τον γάτο στην πρεμιέρα, όσο και για την συμμετοχή του ζώου στην ταινία, επισημαίνοντας ότι «ανησυχεί ιδιαιτέρως» για την συμπεριφορά της σταρ απέναντι στον γάτο-σταρ.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, η φιλοζωική οργάνωση αναφέρει: «Σας φαίνονται χαριτωμένες οι φωτογραφίες της γάτας Chip σε ένα σάκο πλάτης , στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας Argylle; Ξανασκεφτείτε το. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να βλέπεις μια γάτα να εκτίθεται σε τόσο στρεσογόνο περιβάλλον και μάλιστα να βρίσκεται σε ακατάλληλο μέσο μεταφοράς».


Η επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της φιλοζωικής οργάνωσης, Άλισον Ρίτσαρντς εξήγησε ότι «αν και κάποιες γάτες φαίνεται να ανέχονται τους σάκους πλάτης, η κίνηση στην πλάτη ενός ανθρώπου είναι απρόβλεπτη και οι περισσότεροι σάκοι δεν έχουν αρκετό χώρο, ούτε εξαερίζονται επαρκώς για την γάτα, που αισθάνεται άβολα». Επίσης το μεγάλο παράθυρο στον συγκεκριμένο σάκο πλάτης «σημαίνει ότι οι γάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να κρυφτούν όταν αισθάνονται άγχος και έτσι μένουν εκτεθειμένες και ευάλωτες».
Η οργάνωση Cats Protection, μαζί με άλλες φιλοζωικές, όπως οι Cats Care, RSPCA, Battersea Dogs και Cats Home, διαμαρτυρήθηκαν στην εταιρία παραγωγής Universal Pictures, ζητώντας «να λάβει υπόψη τις πιθανές συνέπειες της ταινίας στην ευζωία των γάτων και να συνεισφέρει στις προσπάθειες για την προώθηση της υπεύθυνης κατοχής ζώων συντροφιάς, προτάσσοντας την προστασία των ζώων από την αξία τους στη διασκέδαση».
Ο Chip είναι γάτος της σκοτσέζικης ράτσας Fold και σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις τα συγκεκριμένα ζώα «συνδέονται με σοβαρά ζητήματα υγείας», όπως η επώδυνη αρθρίτιδα. Η εμφάνιση του γάτου στην ταινία Argylle εκτιμάται ότι θα εκτινάξει τη δημοφιλία της ράτσας αυτής.

Διαβάστε επίσης:

Αλαμπάμα: Ο μαρτυρικός θάνατος του πρώτου κρατούμενου στον κόσμο που εκτελέστηκε με άζωτο – Τα τελευταία, συγκλονιστικά του λόγια – «Σας αγαπώ όλους» (photos/videos)

Η απίστευτη ιστορία δίδυμων κοριτσιών, που «έδειξε» παράνομες υιοθεσίες και εμπόριο βρεφών επί δεκαετίες (Photos / Video)

Σουέζ: Στο μισό η κίνηση των εμπορικών πλοίων λόγω των επιθέσεων των Χούθι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:32