search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:57
MENU CLOSE

Νέος σεισμός 3,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

27.01.2024 14:14
seismos_samos

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/01), στα ανοιχτά της Σάμου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:54 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 26 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά του Βαθέος Σάμου.

Το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού υπολογίστηκε στα 13,3 χιλιόμετρα

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 25 χλμ. Βόρεια Βορειοανατολικά του Βαθέως Σάμου.

«Απομεινάρι του μεγάλου σεισμού του 2017», λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος  Λέκκας τόνισε πως ο σεισμός είναι «απομεινάρι του μεγάλου σεισμού που είχαμε το 2017».

«Δεν συμπίπτει με το ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό. Είναι ένα τμήμα του ρήγματος προς τα βόρεια. Ο σεισμός αυτός δεν επηρεάζει τη Σάμο και κυρίως το Βαθύ και τις περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας. 

Διαβάστε επίσης:

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι έλληνες αγρότες – Μπλόκα από τη Μακεδονία έως την Κρήτη

Ρέθυμνο: «Φακέλωσαν» καταληψίες μαθητές – Τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες

Aπάντηση Κούγια στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων: «Λυπάμαι που δεν έχω μάθει να κάνω δημόσιες σχέσεις είτε με Εισαγγελείς είτε με Δικαστές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:57