search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι έλληνες αγρότες – Μπλόκα από τη Μακεδονία έως την Κρήτη

27.01.2024 14:40
agrotes

Πολλαπλασιάζονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα, την ώρα που συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στην Ευρώπη.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρη τη χώρα, αυξάνοντας τα μπλόκα από τη Μακεδονία έως την Κρήτη, την ώρα που ξένοι συνάδελφοί τους, όπως οι γάλλοι, δίνουν ραντεβού με τα τρακτέρ στον Πύργο του Άιφελ.

Οι αγρότες επιμένουν στα αιτήματά τους, με βασικότερα εκείνα της μείωσης του κόστους της ενέργειας και της παροχής αφορολόγητου πετρελαίου, της έγκαιρης χορήγησης των ενισχύσεων, καθώς και της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται η παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% σε κάθε φυσική καταστροφή.

Οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, την πρώτη ημέρα των μπλόκων στη Θεσσαλία, κινητοποίησαν τους αγρότες, που παρατάχθηκαν με περισσότερα τρακτέρ σε Καρδίτσα, Πλατύκαμπο Λάρισας, Αλμυρό Βόλου και Ζάρκο Τρικάλων, αλλά και σε Γρεβενά, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και άλλες περιοχές.

Συμβολικός αποκλεισμό στην Ε.Ο. Τρικάλων – Λάρισας

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, προχώρησαν αγρότες των Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Ο αποκλεισμός έγινε χωρίς τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπρος Τσέκας.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν, άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής, κ.ά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων, Λάμπρος Τσέκας, αναφέρθηκε και στο γεύμα στα μπλόκα περιλάμβανε γίδα βραστή και μάλιστα σε καζάνι!

Λαμία: Αγρότες έριξαν μπάλες με άχυρα στην είσοδο της Νομαρχίας

Στη Λαμία, αγρότες έριξαν μπάλες με άχυρα στην είσοδο της Νομαρχίας.

Διαβάστε επίσης:

Νέος σεισμός 3,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

Ρέθυμνο: «Φακέλωσαν» καταληψίες μαθητές – Τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες

Aπάντηση Κούγια στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων: «Λυπάμαι που δεν έχω μάθει να κάνω δημόσιες σχέσεις είτε με Εισαγγελείς είτε με Δικαστές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:30