search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:28
MENU CLOSE

Χάρης Δούκας για καταλήψεις: Έχουν δίκιο οι φοιτητές, τους στηρίζω

01.02.2024 16:39
xaris_doukas_new

Σαφώς στο πλευρό των φοιτητών που αγωνίζονται για τη δημόσια Παιδεία και το μπλόκο στα κυβερνητικά σχέδια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Μιλώντας την Πέμπτη στο MEGA, όταν ρωτήθηκε αν οι φοιτητές «έχουν δίκιο που κάνουν κατάληψη» απάντησε «βεβαίως. Γίνονται γενικές συνελεύσεις και αποφασίζεται να γίνει ένας αγώνας διεκδίκησης των ανθρώπων για το μέλλον τους και έχουν δίκιο ξαναλέω, το στηρίζω».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Δούκας

Δημοσιογράφος: Πώς βλέπετε τις κινητοποιήσεις μερίδας του φοιτητικού κόσμου, βλέπετε και καταλήψεις και διαμαρτυρίες. Ειδικά στις καταλήψεις ας ξανασταθούμε.

Δούκας: Έχουν δίκιο. Έχουνε δίκιο.

Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε;

Δούκας: Εγώ σπουδάζω στο ΑΠΘ, επίσης είμαι καθηγητής στο ΕΜΠ και τα λεφτά που δίνει είναι πάρα πολύ λίγα. Οι υποδομές έχουν σοβαρά προβλήματα, οι καθηγητές κάνουν αγώνα μεγάλο και νομίζω ότι η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει, από το πώς θα ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια.

Δημοσιογράφος: Έχουν δίκιο που αντιδρούν; Έχουν δίκιο που κάνουν κατάληψη;

Δούκας: Βεβαίως γίνονται γενικές συνελεύσεις και αποφασίζεται να γίνει ένας αγώνας διεκδίκησης των ανθρώπων για το μέλλον τους και έχουν δίκιο ξαναλέω το στηρίζω. Διότι θεωρώ ότι θα έπρεπε ακόμα και αυτή η συζήτηση για να ξεκινήσει να είναι σίγουρο πως θα έρθει το Χάρβαρντ και η Οξφόρδη, αλλά να ξεκινήσει για το πως θα ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δημοσιογράφος: Μου είπατε κύριε δήμαρχε πριν ότι οι καταλήψεις, οι άλλες καταλήψεις. Μου είπατε είναι 100% παράνομο. Το να καταλαμβάνουν φοιτητές το πανεπιστήμιο, το να μην γίνονται εξεταστικές είναι μία νόμιμη πρακτική διαμαρτυρία;

Δούκας: Θέλω να πω για το Πολυτεχνείο έχει και μία βαθιά ιστορία.

Δημοσιογράφος: Καλά είχε χούντα όμως

Δούκας: Βεβαίως, δεν θέλω να βάζω τέτοια πράγματα. Δηλαδή γίνονται γενικές συνελεύσεις και αποφασίζεται ένας αγώνας διεκδίκησης για το μέλλον και ένας αγώνας για τη δημόσια δωρεάν παιδεία, η οποία έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη – Γενιδούνιας: Απαντά με στοιχεία γιατί δεν κατέθεσε στην Επιτροπή Γεραπετρίτη – Δεν εκλήθη και στην Εξεταστική Επιτροπή

Νοσοκομεία: Τελεσίγραφο τριών μηνών από Γεωργιάδη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα – «Θερμή» υποδοχή στο υπουργείο Υγείας

Κασσελάκης σε ΓΣΕΕ: Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός άμεσα στα 900 ευρώ τουλάχιστον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:28