search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:34
MENU CLOSE

Νοσοκομεία: Τελεσίγραφο τριών μηνών από Γεωργιάδη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα – «Θερμή» υποδοχή στο υπουργείο Υγείας

01.02.2024 15:56
adonis-12

Τρίμηνη παράταση θα έχουν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με το προεδρείο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σημειώνεται ότι το πρωί σημειώθηκε ένταση έξω από το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της  συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ για τις καθαρίστριες που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Οι τόνοι ανεβήκαν και κάποιος από τους συγκεντρωμένους πέταξε ένα ποτήρι με καφέ στον υπουργό, που είχε κατεβεί να τους μιλήσει, χωρίς ωστόσο να τον πετύχει.

Παρ΄όλα αυτά, μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκε προσωρινή λύση για τις καθαρίστριες. Σύμφωνα με τη δήλωση κ. Γεωργιάδη: «Παρά την άσχημη εικόνα, το πρωί, στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας, όπου δυστυχώς διάφοροι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, όχι νοσοκομειακοί, προκάλεσαν μία πολύ αρνητική εικόνα, συναντήθηκα στο γραφείο μου με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Παπαναστάση και άλλα μέλη της αντιπροσωπείας τους για να μου καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Μετά από έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο, δεσμευτήκαμε να δώσουμε στις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) καθαρίστριες στα δημόσια νοσοκομεία, μία τρίμηνη παράταση έως τις 30/6/2024, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση όλων στην αγορά εργασίας».

Συνεχίζεται το «outsoursing» στα νοσοκομεία

Ωστόσο ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για το «outsoursing» στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, «καθώς και ότι το σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας» όπως είπε και συνέχισε: «Εύχομαι οι εργαζόμενοι να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους. Όπως τόνισα, όποιος εργαζόμενος με ΣΟΧ θέλει να προσληφθεί σήμερα ή κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία, θα φροντίσω εγώ ο ίδιος να προσληφθεί. Όποιος επιλέξει όμως να μην προσληφθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποτε η δουλειά του στο νοσοκομείο θα τελειώσει.»

Ο υπουργός επεσήμανε  επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας ανήκει στους εργαζόμενους του ΕΣΥ και θα είναι πάντα ανοιχτό: «Το πρωί, ο ίδιος έδωσα εντολή οι πόρτες του Υπουργείου να είναι ανοιχτές, τα στόρια ανεβασμένα και οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν για να μπορέσουν να πλησιάσουν οι διαδηλωτές. Για τους εκπροσωπούμενους από τη ΠΟΕΔΗΝ και από όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ, το Υπουργείο αυτό δεν θα είναι ποτέ κλειστό».

Διαβάστε επίσης:

Πόσο αυξάνονται οι αποζημιώσεις στις εφημερίες των γιατρών

Σε ποια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία – Ποιος είναι ο χρόνος αναμονής για τους ασθενείς

ΕΣΥ: Ξεκινά σήμερα η ενιαία λίστα χειρουργείων – Τι είναι και ποιους εξυπηρετεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:33