search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 06:01
MENU CLOSE

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, έξι προσαγωγές (photos/videos)

01.02.2024 15:22
epeisodia_athina_0102_1920-1080_new

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όταν οι φοιτητές προχώρησαν προς τον αστυνομικό φραγμό επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης, με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν την πορεία τους.

Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε στα Εξάρχεια, όπου μεταφέρθηκε η ένταση με συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Κάποιοι από τους διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Τζώρτζ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έγιναν έξι προσαγωγές ατόμων από το σημείο.

Το συλλαλητήριο

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μετά τη 1 το μεσημέρι, ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, ποτέ δεν θα ιδρύσετε σχολές ιδιωτικές»«Ιδιωτικές σχολές θέλει η ΝΔ να φτιάξει, το άρθρο 16 κανείς δεν θα πειράξει», «Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ κι οι εισαγγελείς» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος περίπου 5.000 άτομα.

Να σημειωθεί πως στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ήταν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καθώς και η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, που έχουν προκηρύξει και στάση εργασίας 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι για να διευκολύνουν τη συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων.

Επίσης, μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε ΘεσσαλονίκηΠάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και άλλες πόλεις της χώρας. 

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων ζήτησε βουρκωμένος ο μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ

Πολυχρονόπουλος – Νέα καταγγελία εθελοντή: «Μού έταξε μερίδιο αν βάζαμε τον λογαριασμό μου για δωρεές – Έπαιζε φρουτάκια με τα λεφτά για τη δομή» (video)

Ζάκυνθος: Επέστρεψε καθαρό το νερό στους κατοίκους μετά απο 20 ημέρες – Έτρεχε από τις βρύσες πετρέλαιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24