search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:56
MENU CLOSE

Εξεταστική για Τέμπη: Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων ζήτησε βουρκωμένος ο μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ

01.02.2024 13:16
terezakis

Συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ο μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. 

Φορτισμένος συναισθηματικά ο κ. Τερεζάκης αποκάλυψε ότι γλίτωσε δύο φορές από θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα και λύγισε όταν ανέφερε πως μετά από αυτά είχε βάλει στόχο της ζωής του να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. 

«Δυστυχώς έγινε», είπε με σπασμένη φωνή για να προσθέσει πως «χάθηκαν 57 ζωές από το τίποτα». Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ ανέφερε πως είχε εισιτήριο για να ταξιδεύσει με τη μοιραία αμαξοστοιχία, ωστόσο, υπηρεσιακοί λόγοι τον κράτησαν στην Αθήνα. «Είχα βγάλει εισιτήριο να ταξιδέψω, θα ήμουν στην καμπίνα της μηχανοδήγησης, πάντα συνομιλώ με τους μηχανοδηγούς και λαμβάνω τις παρατηρήσεις τους σοβαρά υπόψη, λογικά δεν θα με είχατε μαζί σας σήμερα», ανέφερε και εξήγησε πως ο λόγος που αποφάσισε να ασχοληθεί στην ζωή του με τον σιδηρόδρομο ήταν ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα από το οποίο γλίτωσε όταν ήταν παιδί. 

«Σε ηλικία 9 ετών γλίτωσα από σιδηροδρομικό δυστύχημα, ήμουν στο τελευταίο βαγόνι και επειδή ήμουν ατίθασος κατεβήκαμε από το βαγόνι, ήταν 14 Σεπτεμβρίου 1969, έπεσε η μηχανή στο τελευταίο βαγόνι στο Δερβένι. Είχα βάλει στη ζωή μου στόχο να μην ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα και δυστυχώς έγινε», είπε βουρκωμένος.

Σε ότι αφορά στο δυστύχημα, επέμεινε ότι υπήρχε και λειτουργούσε η τοπική σηματοδότηση, ενώ επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη, λέγοντας ότι «είναι δεδομένο ότι έχει κάνει τα δικά του λάθη». Όπως είπε, δεν έκανε αλλαγή χάραξης, έστω χειροκίνητα ενώ ο πίνακας του έδειχνε τις θέσεις, το μόνο λογικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι ότι κάπου η προσοχή του απορροφήθηκε, αλλά ακόμη κι αν έγινε αυτό, αν παρακολουθούσε τον πίνακα θα το είχε καταλάβει», είπε, ενώ λάθη καταλόγισε και στον μηχανοδηγό, που δεν ακολούθησε τον γενικό  κανονισμό κυκλοφορίας, όπως προκύπτει από το καταγεγραμμένο υλικό. Όπως είπε, αν στη συνομιλία του με τον σταθμάρχη είχε πει τις μαγική φράση ότι «οδηγεί στην γραμμή καθόδου», τότε θα είχε ξυπνήσει ο σταθμάρχης και θα είχε καταλάβει ο κλειδούχος, όμως αυτό δεν ακούστηκε ποτέ στον ασύρματο. «Εννέα κανόνες παραβιαστήκαν μέσα σε 5 λεπτά», είπε. 


Κύκλοι της πλειοψηφίας σχολίαζαν με αφορμή την κατάθεση Τερεζάκη:  Ας αποφασίσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ποιους μάρτυρες θέλουν τελικά και ποιους όχι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη. Συνεπικουρούμενοι και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσαν να κληθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι αρνείται σκοπίμως να τον φέρει προς εξέταση. Τελικώς ο κ. Τερεζάκης κατέθεσε αλλά κατηγορήθηκε από τον κ. Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη μαρτυρία του …συγκαλύπτει την κυβέρνηση. Όταν δηλαδή η κατάθεση κάποιου μάρτυρα δεν ταιριάζει στο δικό τους αφήγημα, αυτομάτως μετατρέπεται σε «βαλτό» από την κυβέρνηση. Μικρή και αμελητέα λεπτομέρεια το γεγονός ότι οι ίδιοι επέμεναν να κληθεί και η πλειοψηφία ήταν επιφυλακτική. Είναι γνωστό ότι η συνεδρίαση ξεκινά καθημερινά με τον καθιερωμένο καυγά για τη λίστα των μαρτύρων. Μήπως κάποιο άλλοι έχουν σκοπιμότητες και όχι η πλειοψηφία στη Βουλή; 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος ενστερνίζεται ιδέες της Αριστεράς παθαίνει βλάβη, δεν βλέπει την πραγματικότητα (videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση αντιπολιτευτικού παλμού – Εντείνονται οι προβληματισμοί λόγω δημοσκοπήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:52