search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης (video)

01.02.2024 11:41
mitsotakis_dilosi_vrixelles

Ειδική αναφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την πρόταση της Κομισιόν αλλά και ότι θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους αγρότες στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μια παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις αυξημένες ενισχύσεις», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο και των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα όπως το έκανε εδώ και τεσσεράμισι χρόνια έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα έτσι ώστε στο μετρό του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για την Ουκρανία ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι σε αυτή τη σύνοδο κορυφής «θα καταφέρουμε να πετύχουμε μία συμφωνία. Είναι πολύ σημαντικό να αποδεσμεύσουμε τους επιπλέον πόρους και να εξασφαλίσουμε τους εξτρά πόρους για την Ουκρανία, είμαστε αποφασισμένοι με τον ένα ή άλλο τρόπο να βρούμε λύση».

Συγκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «στο περασμένο συμβούλιο μια χώρα η Ουγγαρία, δεν μας επέτρεψε την απαραίτητη ομοφωνία για την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και στη χορήγηση μιας σημαντικής οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε, οι 27 χώρες συμφωνία που θα δώσει λύση στο σημαντικό αυτό θέμα. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να αποδεσμεύσουμε τους πρόσθετους πόρους του δημοσιονομικού πλαισίου, να στηρίξουμε τις χώρες που αντιμετωπίζουν προσφυγική κρίση αλλά και να στηρίξουμε την Ουκρανία που δίνει υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της. Είμαστε αποφασισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρούμε σήμερα μια λύση».

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος ενστερνίζεται ιδέες της Αριστεράς παθαίνει βλάβη, δεν βλέπει την πραγματικότητα (videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση αντιπολιτευτικού παλμού – Εντείνονται οι προβληματισμοί λόγω δημοσκοπήσεων

Δόμνα Μιχαηλίδου: Προχωράμε στην 4η διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:03