search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:33
MENU CLOSE

Ζάκυνθος: Επέστρεψε καθαρό το νερό στους κατοίκους μετά απο 20 ημέρες – Έτρεχε από τις βρύσες πετρέλαιο

01.02.2024 12:29
zakynthos new

Επέστρεψε το νερό στις βρύσες των κατοίκων της Ζακύνθου. Η υδροδότηση είχε σταματήσει για 20 ημέρες μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, απευθυνόμενος σε όλους τους συμβούλους είπε ότι λύθηκε το πρόβλημα και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή όλα κύλησαν ομαλά.

Καθαρό το νερό, έδειξαν οι αναλύσεις 

Η υδροδότηση της πόλης καθίσταται εφικτή καθώς οι τελευταίες αναλύσεις έδειξαν ότι το νερό στον αγωγό είναι καθαρό και απαλλαγμένο από πετρέλαιο – αλλά και μικρόβια.

Η υγειονομική υπηρεσία ενημέρωσε εγγράφως τον Δήμο για τις εξελίξεις και σε έγγραφο το οποίο έστειλε και στο υπουργείο Υγείας, επισημαίνει πως έλαβε υπόψη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγματοληψιών νερού, που διενήργησε, από κρίσιμα αντιπροσωπευτικά σημεία του αγωγού του δικτύου ύδρευσης της σχετιζόμενης με το πρόβλημα περιοχής και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγματοληψιών νερού της ΔΕΥΑΖ.

Το υγειονομικό την Τετάρτη εισηγήθηκε την άρση της προσωρινής απαγόρευσης της υδροδότησης στην πόλη της Ζακύνθου, την οποία είχε εισηγηθεί στις 12-01-2024 και εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις αρμοδιότητας του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ.

Τι είχε συμβεί

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο δήμος Ζακύνθου είχε ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, το πρόβλημα «προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε τον δρόμο του νερού της βροχής. Τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ».

Όπως εξήγησε το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι «σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε και το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών» είχε αναφέρει προ 20ημέρου ο δήμαρχος του νησιού.

Διαβάστε επίσης

Αγρότες: «Πλημμύρισε» τρακτέρ η Θεσσαλονίκη – Με μαύρες σημαίες και… φέρετρο στην Agrotica (photos/videos)

Πάτρα: Οδηγός παραβιάζει στοπ και εκτοξεύει στον αέρα δικυκλιστή – Βίντεο σοκ

Καιρός: Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει την… Άνοιξη – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:29