search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:30
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Πορεία των αγροτών στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

05.02.2024 10:29
trakter_agrotes_new

Μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών της Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Μουδανιών, όπου είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους, είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα.

Τελικός προορισμός των αγροτών είναι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ).

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Περίπου 40 τρακτέρ συμμετέχουν στη ειρηνική μηχανοκίνητη -όπως της χαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς- πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ, ενώ στον κόμβο των Μουδανιών παραμένουν 120 τρακτέρ.

Μετά την επίδοση του ψηφίσματός τους στον υφυπουργό, οι αγρότες θα επιστρέψουν στο μπλόκο, στον κόμβο των Μουδανιών.

Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι έχει περιέλθει η κυβέρνηση στο θέμα των αγροτών καθώς από την μία ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και άρα δεν υπάρχει κάτι άλλο για να κάνει προκειμένου να εξευμενίσει το κίνημα των τρακτέρ και από την άλλη το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται θορυβημένο από την επιμονή των εκπροσώπων των αγροτικών συνεταιρισμών να κλιμακώσουν τις κινητοποίησης.

Αύριο άλλωστε οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών έχουν δώσει ραντεβού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα σκληρύνουν τη στάση τους και αν «θα αλλάξει η μορφή του αγώνα». Εάν δηλαδή θα προχωρήσουν και στο κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών ενώ πάντα υπάρχει επάνω στο τραπέζι και η «κάθοδος» των τρακτέρ στην Αθήνα. Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης έλεγαν ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο πριν το 2025 δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραστικά», ενώ εξέφραζαν την άποψη ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το κλίμα μπορεί να εκτονωθεί σχετικά γρήγορα στην Μακεδονία όχι όμως στην Θεσσαλία.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να στείλει το Σάββατο στα μπλόκα της Λάρισας τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εκτός του ότι εκπροσωπεί την λαϊκή δεξιά έχει πολύ καλές επαφές και γνωριμίες με τους εκπροσώπους των αγροτών που ψηφίζουν το κυβερνών κόμμα. Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια από τις θέσεις ευθύνης που κατέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματά τους, εισέπραξε ωστόσο και το κακό κλίμα που υπάρχει για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη από τους αγρότες οι οποίοι τον κατηγορούν για αδιαφορία.

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «απάτη» στην παραγγελία για προκαταρκτική – Αναξιόπιστοι οι μάρτυρες, μυθεύματα οι καταγγελίες (video)

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη γνωστός τράπερ – Προσπάθησε να κλέψει βαλίτσες επιβατών

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η απολογία του τράπερ για την υπόθεση ξυλοδαρμού φοιτητή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:23