search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:29
MENU CLOSE

Αποκάλυψη: Ουκρανοί κομάντος πολεμούν κατά μισθοφόρων της Wagner στο Σουδάν (Videos)

09.02.2024 06:04
wagner sudan

Είναι από τις ειδήσεις που περνούν στα… ψιλά, αλλά ενδεικτική του που οδηγείται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος. Η ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kyiv Post έδωσε στη δημοσιότητα σύντομο βίντεο, που λέει ότι προέρχεται από πηγές της αντικατασκοπείας του ουκρανικού στρατού και στο οποίο εμφανίζεται κάποιος που υποτίθεται ότι είναι Ρώσος αιχμάλωτος και ανακρίνεται. Το απίστευτο είναι ότι το βίντεο αυτό φέρεται να έχει τραβηχτεί στο … Σουδάν!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι εν μέσω πολέμου, και με τους Ρώσους να έχουν το πάνω χέρι στα μέτωπα, άνδρες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων δρουν στο Σουδάν υποστηρίζοντας τον στρατό της χώρας έναντι των ανταρτών της οργάνωσης RSF, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των μισθοφόρων της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner!

Με άλλα λόγια, αν θεωρήσουμε ότι είναι γνήσιο το βίντεο αυτό (που υποτίθεται ότι προέρχεται από την στρατιωτική αντικατασκοπεία της Ουκρανίας), η ηγεσία του Κιέβου έδωσε εντολή να αποσπαστούν ειδικές δυνάμεις για να αντιπαρατεθούν με τους μισθοφόρους της ρωσικής Wagner στο μέτωπο του Σουδάν!

Ο Ρώσος που εμφανίζεται στο βίντεο δηλώνει ότι «είναι από την PMC Wagner, μπήκε στο Σουδάν από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (όπου έχουν βάση οι μισθοφόροι της Wagner) και αποστολή τους στο Σουδάν είναι «η ανατροπή της τοπικής κυβέρνησης». Κατά την πηγή της Kyiv Post η Wagner διατηρεί δύναμη περίπου 100 ανδρών στο Σουδάν.

Το βίντεο αυτό ήρθε στη δημοσιότητα ύστερα από φημολογία μηνών για την δράση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας στο Σουδάν, σε μία προσπάθεια για να πλήξουν τα ρωσικά συμφέροντα πολύ πέρα από την πρώτη γραμμή του ρωσο-ουκρανικού μετώπου.

Πριν από καιρό είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας και βίντεο που έδειχναν drones όπως αυτά που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός, να πλήττουν τις δυνάμεις των ανταρτών στο Σουδάν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ασκεί διαρκώς πιέσεις στις χώρες της Δύσης για την αποστολή πυρομαχικών και σύγχρονων όπλων ώστε να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, συναντήθηκε τον Σεπτέμβριο με τον αρχηγό του στρατού του Σουδάν, Αμπντέλ Φάραχ αλ Μπουρχάν, στο αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας.

«Συζητήσαμε τις κοινές προκλήσεις σε θέματα ασφαλείας και συγκεκριμένα τη δραστηριότητα παράνομων στρατιωτικών ομάδων που χρηματοδοτούνται από την Ρωσία, είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι το βίντεο με την δράση Ουκρανών επίλεκτων κατά των μισθοφόρων της Wagner στο Σουδάν ήρθε στη δημοσιότητα ένα 24ωρο πριν ανακοινωθεί η καρατόμηση του ουκρανού αρχιστράτηγου Ζαλούζνι, με απόφαση του προέδρου Ζελένσκι, στο όνομα της «ανανέωσης» του στρατεύματος.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά ανεξάρτητη έρευνα για τις εκλογές στη Σερβία 

Μπάιντεν: Τι Μέρκελ, τι Κολ… – Πάλι τα μπέρδεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

«Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν πιστεύει στη χημειοθεραπεία» – Η εναλλακτική ιατρική, η ομοιοπαθητική και ο αμφιλεγόμενος γιατρός του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48