search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:32
MENU CLOSE

Ελβετία: Άνδρας με τσεκούρι κρατούσε ομήρους σε τρένο – Τον σκότωσε η αστυνομία (video)

09.02.2024 09:00
elvetia_omiria

Η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας 32χρονος Ιρανός, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στην Ελβετία, κράτησε για σχεδόν τέσσερις ώρες 15 ομήρους σε τρένο ανάμεσα στο Μπολμ και το Ιβερντόν-λε-Μπεν οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο τρένο και τον σκότωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Οι όμηροι απελευθερώθηκαν όλοι σώοι και αβλαβείς», ανέφερε με σημερινή δήλωσή της η αστυνομία του καντονιού του Βο. «Ο άνδρας που κρατούσε ομήρους τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια της επέμβασης».

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με τα ενδεχόμενα κίνητρα του δράστη.

Ο Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού του Βο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η σύλληψη ομήρων ήταν ένα επεισόδιο τρομοκρατίας.

«Είναι ένα γεγονός άνευ προηγουμένου, δεδομένου του αριθμού των θυμάτων, 15 όμηροι, και την επέμβαση 60 αστυνομικών», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ο γενικός εισαγγελέας Έρικ Κάλτενριντερ.

Οι καταστάσεις με συλλήψεις ομήρων είναι σπάνιες στην Ελβετία, ωστόσο έχουν συμβεί στο παρελθόν σε τράπεζες και επιχειρήσεις. Τον Ιανουάριο 2022, εργαζόμενοι μιας ωρολογοποιίας είχαν συλληφθεί όμηροι και είχαν αναγκασθεί να ανοίξουν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πολύτιμα μέταλλα.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Η CIA ανατίναξε τον Nord Stream – Aδύνατον να χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία

Αποκάλυψη: Ουκρανοί κομάντος πολεμούν κατά μισθοφόρων της Wagner στο Σουδάν (Videos)

Ουκρανία: Ποιος είναι ο διάδοχος του αρχιστράτηγου Ζαλούζνι και πού θα οδηγήσει η «ζαριά» Ζελένσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50