search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:09
MENU CLOSE

«Εκθειάζει» Καρανίκα ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασική χώρα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης

12.02.2024 18:31
adonis-karanikas

Σε νέα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Νίκο Καρανίκα προχώρησε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε σχετική ανάρτηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το 2018 η Κυβέρνηση του @atsipras με Ειδικό Σύμβουλο τον κ. Νίκο Καρανίκα ψήφισε τον πρώτο νόμο για την παραγωγή και διάθεση Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα. Το 2021 η Κυβέρνηση του @kmitsotakis με εμένα ως Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ψήφισε τον νέο και συμπληρωμένο νόμο.

Σήμερα 6 χρόνια μετά την νομοθέτηση έχουμε την πρώτη παράδοση Φαρμακευτικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, που παρήχθησαν στην Ελλάδα από το πρώτο εργοστάσιο που φτιάχτηκε από την @TikunOlam_mgc στην Κόρινθο.

Ήδη και άλλα εργοστάσια ετοιμάζονται και η Ελλάδα μας μετατρέπεται σε βασική Χώρα παραγωγής, κυκλοφορίας και εξαγωγής προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης. Ένα διαχρονικό αίτημα διαφόρων Συλλόγων Ασθενών γίνεται πραγματικότητα και μία νέα Παραγωγική δραστηριότητα λαμβάνει ‘σάρκα και οστά’».

Οι δύο άνδρες έχουν συμφιλιωθεί παρά το ταραχώδες πολιτικό παρελθόν τους και μάλιστα εγκαινίασαν μαζί, στις αρχές του 2023, την πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις. 

Από τη μία, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μετανιωμένος για την πρώτη του αντίδραση στο ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης, από την άλλη ο Νίκος Καρανίκας τον χαρακτήρισε «παρεξηγημένο» υπουργό. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και ο σύμβουλος του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα παρέστησαν στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, της Tikun Olam, στην Κόρινθο. 

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πρωτοπόρος ο Καρανίκας σε αυτή την ιστορία»

Στην ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρώτη αντίδραση που είχε για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης και δήλωσε μετανιωμένος, ενώ αναγνώρισε ως «πρωτοπόρο» στην υπόθεση αυτή τον Νίκο Καρανίκα. 

Ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ- που τότε ήταν στην αντιπολίτευση- κλήθηκε να πάρει θέση για το θέμα. «Με ρώτησαν για έναν σύμβουλο τότε πρωθυπουργού, τον κ. Καρανίκα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να γίνει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση, την παραγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης και είχα πει μία από τις συνηθισμένες μου τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα θυμάμαι είχα πει “η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος” και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση», υπενθύμισε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα. Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν τον δρόμο, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία». 

Διαβάστε επίσης:

Ειδική αποζημίωση για τους στρατιωτικούς γιατρούς που μετακινούνται σε άλλους νομούς εξήγγειλε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Γεροβασίλη: Αναγκαία η μάχη για να περιθωριοποιηθεί ο ομοφοβικός λόγος τύπου Μπέου και Μουτζούρη

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Η βόμβα προοριζόταν για την Πρόεδρο Εφετών – Ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:08