search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:29
MENU CLOSE

Σπύρος Καρνέσης: Το ιδιόχειρο σημείωμα, η συμφωνία με τις αδερφές του και ο απλήρωτος ΕΝΦΙΑ για τις «ελληνικές Μαλδίβες»

14.02.2024 20:05
MAKELEIO_GLUFADA
Eurokinissi

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση και την συμφωνία που έκανε με τις αδελφές του πριν από 30 χρόνια, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες της European Navigation, της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα στην οποία εκτυλίχτηκε το μακελειό το πρωί της Δευτέρας, αναφέρει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί προφητικό: «εάν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημιά της εταιρείας και χειρότερα της υγείας». Οι Αρχές αναζητούν τα κίνητρα του δράστη, ενώ την ίδια ώρα νέα στοιχεία γύρω από τη διαμάχη με φόντο την αμύθητη περιουσία της οικογένειας Καρνέση, η οποία τους οδήγησε μέχρι τα δικαστήρια κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί ο δράστης είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρεία όπου εργαζόταν επί δεκαετίες πριν από ένα χρόνο.

Το χρονικό της ενδοοικογενειακής διαμάχης

Ένα χρόνο πριν από το μακελειό, η ενδοοικογενειακή διαμάχη τους για το μοίρασμα των κερδών είχε πάρει τη δικαστική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Καρνέση, που βρήκε τραγικό θάνατο στα 77 της χρόνια, και η 79χρονη αδελφή της, Δέσποινα, μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη Βλασσάκη, που επίσης έπεσε νεκρός, είχαν καταθέσει αγωγή κατά του Σπύρου Καρνέση, προέδρου της European Navigation.

Στην αγωγή αυτή οι δύο αδελφές κατηγορούσαν τον αδελφό τους ότι μετακίνησε το ποσό των 325,25 εκατομμυρίων δολαρίων από κοινό λογαριασμό σε λογαριασμό δικής του εταιρείας.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση, όπως αυτό γράφτηκε στο πλαίσιο ενός οικογενειακού συμβουλίου το 1994, αναφέρεται στο μέλλον της εταιρείας και την ανάγκη η οικογένεια να παραμείνει επικεντρωμένη σε όσα έχει καταφέρει και να μην παρασυρθεί από την απληστία.

Το ιδιόχειρο σημείωμα συντάχθηκε στις 21 Μαΐου 1994 και συμφωνήθηκε από τους υπόλοιπους μετόχους του ομίλου. Ο λόγος της συμφωνίας ήταν για να διαχωρίσουν τα φορτηγά πλοία από τα πετρελαιοφόρα.

Τα λόγια όμως του Σπύρου Καρνέση αποδείχτηκαν προφητικά για τη διαμάχη που ξέσπασε στην οικογένεια τα επόμενα χρόνια.

«Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το Συμβούλιο. Αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε, τα μεγέθη διανομής κερδών, τα σπίτια που ζούμε, τα εξοχικά μας, τα κότερα, τον τρόπο ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πώς ήμασταν πριν 20 χρόνια», ανέφερε ο Σπύρος Καρνέσης.

«Και τότε πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό που μας χαρίζει ακόμη το μεγαλύτερο αγαθό, την υγείαν (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε). Μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων, που πράγματι δεν ξέρουμε πού να τα ξοδέψουμε», συνέχισε.

«Όλοι μας ας αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή, σύνεση και αυτοκριτική, διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια, ούτε ο Θεός, ούτε η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο, διότι, αν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο, είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημία της εταιρίας ή και χειρότερο, της υγείας μας», κατέληξε.

Η μισθοδοσία

Στο ίδιο αποκαλυπτικό έγγραφο αποκαλύπτεται και η μισθοδοσία που περιλαμβάνει τα ποσά που δεν πάνε για νέες επενδύσεις για τον Σπύρο Καρνέση είναι στο 10% και για τις αδερφές του στο 5%.

Ο απλήρωτος ΈΝΦΙΑ για τις “ελληνικές Μαλδίβες”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εκπομπή προχώρησε σε μία αποκάλυψη σχετικά με το σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς.

Στο νησάκι στην άκρη του Ευβοϊκού Κόλπου, βρισκόταν η βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας στην οποία δούλευε ο 76χρονος Αιγύπτιος, που όλοι αποκαλούσαν “Άρη”, και ο οποίος αιματοκύλησε τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας.

Οι Πεταλιοί δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται ως οι “ελληνικές Μαλδίβες”. Είναι το νησάκι στο οποίο δούλευε ως επιστάτης ο δολοφόνος και αυτόχειρας της Γλυφάδας, ένα νησάκι μοναδικής ομορφιάς που βρίσκεται απέναντι από τη Ραφήνα.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Φιλιππίδης, η οικογένεια Καρνέση δεν έχει πληρώσει ποτέ τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο σπίτι, με το ποσό να αγγίζει συνολικά τα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τον ΕΝΦΙΑ του 2023 και του 2024.

Διαβάστε επίσης:

«Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά η Πάρος στο Netflix

Μενίδι: Κάμερες «έπιασαν» τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού από Ρομά έξω από σχολείο – Σοκάρει ο λόγος πίσω από την επίθεση

Μακελειό στη Γλυφάδα: Εικόνες του δράστη σε τελετές καθέλκυσης πλοίων δίπλα σε πολιτικούς και καλλιτέχνες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:28