search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:13
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πολεμικό κλίμα η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας – Πώς θα απαντήσει ο Κασσελάκης στις επικρίσεις για το ερωτηματολόγιο

19.02.2024 12:55
STEFANOS_KASSELAKIS_SYRIZA192

Με τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και η ενότητά του, να κρέμονται σε μία κλωστή, συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως η πολιτική του γραμματεία, με αφορμή το περίφημο ερωτηματολόγιο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη του κόμματος ζητώντας τη γνώμη τους για μία σειρά κρίσιμων θεμάτων, όπως το όνομα, τα σύμβολα και η ιδεολογική του κατεύθυνση.

Το ερωτηματολόγιο αυτό θεωρήθηκε από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη την Όλγα Γεροβασίλη, «διαλυτικό» για το κόμμα και υπονομευτικό για το συνέδριο που ξεκινά την Πέμπτη και γι’ αυτό ζητήθηκε με υπογραφές 17 μελών της πολιτικής γραμματείας, η σημερινή συνεδρίαση.

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μέλη της πολιτικής γραμματείας ζητούν ευθέως να αποσύρει ο κ. Κασσελάκης το ερωτηματολόγιο, ενώ στο παρασκήνιο (και όχι μόνο) προειδοποιούν για κινήσεις που θα οδηγήσουν το θέμα στην κεντρική επιτροπή. Από ορισμένες πλευρές μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι εάν ο κ. Κασσελάκης επιμένει να παρακάμπτει όλα τα συλλογικά όργανα και τις διαδικασίες, θα τεθεί ακόμα και θέμα μορφής κατά του προέδρου, ήτοι καθαίρεσής του!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, φαίνεται να προκύπτει αναβολή του συνεδρίου, εάν δεν βρεθεί μία φόρμουλα εκτόνωσης, έστω και προσωρινή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες και ενδείξεις από την Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση με zoom από το Λονδίνο, φέρεται διατεθειμένος να χαμηλώσει τους τόνους, εξηγώντας ότι με το ερωτηματολόγιο επιθυμεί απλώς να συγκεντρώσει τις γνώμες των μελών για τον εμπλουτισμό της συζήτησης περαιτέρω στο πλαίσιο της εντολής για αλλαγές στο κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Θεοχαρόπουλος για ερωτηματολόγιο Κασσελάκη: «Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες – Υπάρχει θέμα λειτουργίας και όχι αρχηγού» (video)

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη – Οι «ΣΥΡΙΖΑίοι» και οι «ΠΑΣΟΚοι»

Βόμβες Κασσελάκη στην… «ελληνική λέσχη Μπίλντεμπεργκ» πέντε μέρες πριν το Συνέδριο 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:13