search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:38
MENU CLOSE

Η άστοχη κίνηση του Σκέρτσου, η περίεργη παρουσία Καιρίδη, η… «κρύα» Μισέλ και πώς (θα) πάει η κόντρα Κασσελάκη – κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ

20.02.2024 06:20
KOLLAZ3

Καλημέρα σας.

Στα επινίκια που ακολούθησαν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα, συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τέτοια ζέση, που ξίνισε και πολλούς στο Μαξίμου.

Προφανώς ήταν άστοχη η ενέργεια του υπουργού Επικρατείας και εισηγητή του νομοσχεδίου, να διασκεδάζει και να παίρνει με ενθουσιασμό το μικρόφωνο σε wine bar θέλοντας να δείξει με δηκτικό τρόπο στους ηττημένους ποιος είναι ο νικητής.

Επίσης δεν είχε καμιά δουλειά υπουργός ανεβαίνει στα θεωρία και να χειροκροτεί μαζί με τους ανθρώπους από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, οι οποίοι φυσικά και είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίσουν.

Για την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που μετείχε στην ίδια σύναξη, τι να πει κανείς;

Απαράδεκτη θεσμικά η ενέργεια της.

Και δεν είναι η πρώτη.

Η παράταιρη παρουσία του Καιρίδη στη λέσχη των βορείων προαστίων

Μιας και ο λόγος περί συνάξεων, μάθαμε – ελπίζουμε να μην ισχύει – ότι στις μαζώξεις στα βόρεια προάστια, όπου καλούν κάθε βδομάδα να τους μιλήσει και κάποιος πολιτικός κάνοντάς του ερωτήσεις – όπως έγινε πριν μέρες με τον Στέφανο Κασσελάκη– μετέχουν κατά καιρούς και νυν υπουργοί.

Μάλιστα μας πληροφόρησαν – αν είναι δυνατόν – ότι όταν κάλεσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο φιλοθεάμον κοινό ήταν και ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης.

Εάν ισχύει – λέμε εάν –, είναι δυνατόν υπουργός να μετέχει σε εκδήλωση «ανίχνευσης αρχηγικών ικανοτήτων» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ωραία ατμόσφαιρα!

Η δήθεν άνετη Ασημακοπούλου

Είδαμε στο Tik Tok την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να προσπαθεί να κάνει την άνετη -τι κρυάδα – και συνεργάτης του γραφείου της να κάνει «παρουσιάστε» με ομπρέλα!
Α, εξαιρετική επιλογή του Μητσοτάκη να είναι ξανά υποψήφια στην ευρωβουλή.

Οι δύο όροι των κορυφαίων στον Κασσελακη…

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

Ό,τι και να γίνει σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία μέρος δεύτερο, δεν βλέπω να μακροημερεύει η σχέση του Κασσελάκης με τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Είτε, φύγει ο ίδιος, είτε φύγουν εκείνα.

Μαθαίνω ότι θα οι κορυφαίοι θα βάλουν δύο θέματα στον Κασσελάκη και ανάλογα με το πώς θα αντιδράσει ο αρχηγός, θα εξελιχθούν τα πράγματα: Πρώτον να δεσμευτεί ότι δεν θα αιφνιδιάσει ξανά (μετά το περίφημο ερωτηματολόγιο), είτε μέσα στο συνέδριο, είτε στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Και δεύτερον, να συγκροτήσει επιτέλους ένα πολιτικό κέντρο – έστω με όποιους θέλει εκείνος – που να δίνει μία κάποια σιγουριά πως ό,τι θέλει να ανακοινώσει, θα έχει εξεταστεί κάπως από ένα συλλογικό όργανο.

Αν ο Κασσελάκης δεχθεί έστω και προσχηματικά (αρκεί να μην το δείξει πολύ αυτό το «προσχηματικά») να τα κουβεντιάσει τα δύο αιτήματα και κάνει τον αναγκαίο ελιγμό, τότε πάει καλώς.

Αν όμως αντιδράσει σαν να ακούει τα πιο παράξενα πράγματα του κόσμου και θεωρήσει ότι τον βάζουν υπό επιτροπεία και διάφορα τέτοια, τότε… γαία πυρί μιχθήτω – στάχτη και μπούρμπερη με άλλα λόγια.

… και ο γρίφος της αντίδρασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας του Κασσελάκη, δεν λέω, το πώς θα αντιδράσει.

Αλλά, σε τέτοιου είδους κρίσιμες καμπές, είναι μάλλον θέμα στρατηγικής επιδίωξης τι θα κάνει κάθε πλευρά: Τώρα ή στις 10 Ιουνίου, την επομένη των ευρωεκλογών, θα ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί;

Αν ο Κασσελάκης θεωρήσει ότι θα τον πάνε… «αίμα και άμμο» στις ευρωεκλογές για να του φορτώσουν την ήττα, θα το τινάξει ο ίδιος στον αέρα με την παραμικρή αφορμή.

Και αν οι άλλοι εκτιμήσουν ότι με την περίπτωση Κασσελάκη δεν υπάρχει γιατρειά, που λένε, θα τον προκαλέσουν τόσο ώστε να ξεσπάσει και να επέλθει η ρήξη.

Και έτσι να τον πάνε σε έκτακτη κεντρική επιτροπή την Τετάρτη, καταθέτοντας εναντίον του πρόταση μομφής, που σημαίνει ότι εφόσον έχουν την πλειοψηφία του οργάνου, θα τον καθαιρέσουν.

Το συνέδριο

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά.

Με τη δημοσκοπική φτώχεια είναι πιθανόν να χάσουν όλοι από μία ρήξη. Και από μία… μη ρήξη, πάλι χαμένοι μπορούν να είναι, έτσι όπως «σκοτώνονται». Το συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη ίσως δώσει μία απάντηση, αλλά ουδείς γνωρίζει ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα…

Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση Συριζαίου αυτές τις μέρες…

Διαβάστε επίσης:

Ο… τυχερός Μητσοτάκης, το μετέωρο βήμα του Κασσελάκη, η κίνηση της  Γεροβασίλη, ο ρυθμιστής Παππάς, ο Πολάκης και ο ρόλος του Τσίπρα   

Κούλογλου για Τσίπρα: «Δεν έχει αποκλείσει την ιδεά της επιστροφής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Η παραδοχή Πολάκη και η οργή στελεχών για την επιστολή Κασσελάκη – Όλο το παρασκήνιο της 6ωρης συνεδρίασης, διάλογοι φωτιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06