search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:03
MENU CLOSE

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Γιατί δέχεται συντονισμένη επίθεση – Η φιλελεύθερη ατζέντα και η παρουσία της στο πάρτι για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

18.02.2024 09:00
sakellaropulou new

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας – Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας μέχρι εκείνη τη στιγμή – αρκετοί έκαναν δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο ένας δικαστικός θα είχε την ευρύτητα πνεύματος και την φιλελεύθερη αντίληψη των πραγμάτων προκειμένου να ανταποκριθεί στο ύψιστο αξίωμα της πολιτείας.

Είχε προϋπάρξει άλλωστε σε αυτή τη θέση ένας άλλος δικαστικός ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ο οποίος αν και επιλέγει για τη στάση του ως ανακριτής στην υπόθεση Λαμπράκη, η θητεία του ως πρόεδρος άφησε αρνητικό αποτύπωμα. Τι να θυμηθεί κανείς το αίτημα του για σύλληψη του Χάρρυ Κλυνν και του Λάκη Λαζόπουλου επειδή του έκαναν σάτιρα; Την απαίτηση του σε όλους μπροστά από το πρόεδρο να γράφουν κύριε πρόεδρε με… Κ κεφαλαίο; Τα χαλιά και τα ακριβά στην Ελλάδα τότε air conditions που έφερε γυρνώντας από επίσημο ταξίδι στην Κίνα  ή το γραφικό σε άπταιστην καθαρεύουσα “είμαστε έθνος ανάδελφον”;

Ο φόβος ενός νέου «Σαρτζετάκη» είχε κάνει πολλούς να ανησυχήσουν και να προβληματιστούν για το πώς θα μπορούσε να κυλήσει η θητεία της νέας Προέδρου.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας της όμως η κ.  Σακελλαρόπουλου αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Έδειξε με τις κινήσεις της ότι είναι ένας βαθιά φιλελεύθερος άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες, έχει σημαντική μόρφωση όχι μόνο επιστημονική αλλά και κοινωνική, διεισδυτική ματιά και αντίληψη για το τι σημαίνει πρόοδος και συμπεριληπτική  κοινωνία.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όμως ήταν αρκετά προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες επιθέσεις εναντίον της από φορείς του ακραίου συντηρητισμού ή από εκείνους που είχαν άλλες βλέψεις κι άλλες ελπίδες όσον αφορά το πρόσωπο που θα καταλάμβανε τον προεδρικό θώκο στην Ηρώδου Αττικού.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε μια ύπουλη προσπάθεια αποδόμησής της με δημοσιεύματα για το πού βρίσκεται η σημαία στο γραφείο της, για το αν έχει εικόνες ή οτιδήποτε άλλο, για το πώς τοποθετείται επί των εθνικών θεμάτων, για το αν ένα μήνυμα ή μια ομιλία της περιλαμβάνει τις παραδοσιακές απόψεις που είχαν κάποιοι στο μυαλό τους περί του πάλαι ποτέ τριπτύχου Πατρίς θρησκεία οικογένεια.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να την επικρίνουν και γιατί αποφάσισε να έχει στο προεδρικό μέγαρο κατοικίδιο, την αγαπημένη της γάτα Καλυψώ.

Και οι επιθέσεις έγιναν πιο έντονες όταν η κ. Σακελλαρόπουλου άρχισε να μιλάει με προοδευτικό και φιλελεύθερο λόγο για πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και για τους απόκληρους και αδύναμους της κοινωνίας μας.

Επιθέσεις δεν υπήρξαν όμως μόνο από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από τα αριστερά καθώς γνωστά troll και συγκεκριμένοι λαϊκίστικοι κύκλοι την κατηγόρησαν ότι συντάσσεται με την κυβέρνηση σε διαφορά θέματα, όταν ας πούμε φωτογραφήθηκε στο τείχος του Έβρου και μίλησε για την ανάγκη εθνικής ασφάλειας.

Τελευταίο σύμπτωμα αυτής της συντονισμένης επίθεσης τα όσα γράφτηκαν επειδή παρακάθισε στο γιορτινό τραπέζι που στήθηκε στο wine bar “by the glass” από την ιδιοκτήτρια του Φωτεινή Παντζιά, προκειμένου να γιορταστεί η ψήφιση  του νομοσχεδίου  για την ισότητα στο γάμο.

Ξεκίνησαν λοιπόν επιθέσεις τόσο από την άκρα δεξιά όσο και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  για το τι δουλειά έχει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  να γιορτάζει ένα νομοσχέδιο δίπλα στον υπουργό επικρατείας Άκη Σκέρτσο και την Ντόρα Μπακογιάννη και πώς είναι δυνατόν η πρόεδρος να γιορτάζει για τους ΛΟΑΤΚΙ;

Προφανώς κανείς δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει γιατί θα μάθαινε, ότι η κ. Σακελλαρόπουλου πήγε καλεσμένη της Φωτεινής Παντζιά με την οποία διατηρεί μακροχρόνια φιλία.

Και παραβρέθηκε εκεί ως άτομο και όχι με την θεσμική της ιδιότητα. Γι’ αυτό και φυσικά δεν πήρε το μικρόφωνο για να τοποθετηθεί κάτι που έκαναν τα κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Και ναι, ο άνθρωπος Κατερίνα Σακελλαρόπουλου με τον σύντροφό της πήγαν να γιορτάσουν μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Δημοκρατία.

Και ναι η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υπέρ την συμπερίληψης και των δικαιωμάτων σε όλους τους ανθρώπους και το απέδειξε όταν  είχε δεχθεί παιδιά από τις οικογένειες του Ουράνιου τόξου την Πρωτοχρονιά για να της ψάλλουν τα κάλαντα.

Είναι συνεπής σε αυτά που πιστεύει, είναι οπαδός της συμπεριληπτικής κοινωνίας και μια σημαντική νίκη αυτής της κοινωνίας είχε το ανθρώπινο δικαίωμα να την γιορτάσει. Όπως και χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Άλλωστε η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου γιορτάστηκε από όλα τα κόμματα που συμπορεύθηκαν και συνετέλεσαν σε αυτή την ψήφιση. 

Εκτός εάν κάποιοι θεωρούν ότι η κ.  Σακελλαρόπουλου και ο σύντροφος της πριν βγούν να φάνε ή να πιουν το ποτό τους εντός και εκτός Αττικής θα πρέπει να παίρνουν άδεια από τους αυτόκλητους θεματοφύλακες των θεσμών για το εάν το εστιατόριο, το wine bar ή η  παρέα τους  ταιριάζει στα γούστα τους.

Προφανώς οι διάφοροι κήνσορες της ηθικής και οι εκπρόσωποι της απόλυτης αλήθειας ενοχλούνται επειδή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άποψη στέρεη, δομημένη, σύγχρονη και φιλελεύθερη και την εκφράζει. Και ενοχλούνται ακόμα περισσότερο επειδή η άποψή της δεν ταυτίζεται με την δική τους.

Μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουν μια και η κ. Σακελλαροπούλου θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμα ένοικος στο Προεδρικό Μέγαρο.   

Διαβάστε επίσης:

Σκιές στην εικόνα, «ρωγμές» στο αφήγημα

Η πλειοψηφία μίλησε: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απορρίπτεται! Δεν ξεμπερδεύουν με το δίκιο του αγώνα μας!

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Η αρχή ενός πολέμου που θα έχει διάρκεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:03