ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 14:54
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: «Δάκρυσα από συγκίνηση από τα μηνύματα συμπαράστασης» δήλωσε κατά την συνάντησή του με τον Σούνακ

21.02.2024 21:12

Την πρώτη του εμφάνιση να εκτελεί επίσημα καθήκοντα πραγματοποίησε ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη σοκαριστική διάγνωση ότι πάσχει από καρκινο.

«Υπέροχο που σας βλέπω να φαίνεστε τόσο καλά», είπε ο Σούνακ στον βασιλιά.

«Όλα γίνονται με καθρέφτες» αστειεύτηκε ο Κάρολος.

«Έλαβα τόσα πολλά θαυμάσια μηνύματα και κάρτες (…) τις περισσότερες φορές δάκρυζα» είπε ο Κάρολος στην εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί στον πρωθυπουργό.

Ο βασιλιάς Κάρολος παρόλο που λαμβάνει θεραπεία, συνεχίζει τα καθήκοντά του ως αρχηγός του κράτους, αλλά έχει σταματήσει να εκτελεί δημόσιες υποχρεώσεις, αναθέτοντας καθήκοντα στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η κάμερα κατέγραψε την άφιξη του Σούνακ στην αίθουσα ακροάσεων του παλατιού. Καθώς κάθισαν, ο βασιλιάς μίλησε για τον θαυμασμό του για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο, με την  υπόλοιπη συνάντησή τους  να πραγματοποιείται ιδιωτικά, ως συνήθως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρολος έχει εμφανιστεί να πηγαίνει στην εκκλησία στο Sandringham και να οδηγείται από και προς το Clarence House στο Λονδίνο, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε ένα τόσο επίσημο περιβάλλον από τότε που ανακοινώθηκε η διάγνωση του καρκίνου του, πριν από δύο και πλέον εβδομάδες.

Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν στις αρχές αυτού του μήνα ότι ο Κάρολος, 75 ετών, πάσχει από καρκίνο, λιγότερους από 18 μήνες αφότου ανήλθε στον θρόνο.

Διαβάστε επίσης:

NASA: Πώς θα ενημέρωνε την ανθρωπότητα για επικείμενη πρόσκρουση αστεροειδή

Μόλις ένας στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία – Τι λένε οι Έλληνες, ο αρνητικός ρόλος της ΕΕ

«Βράζουν» οι αγρότες στην Ευρώπη: Εισβολή στην έδρα του κολοσσού Lactalis – Τεράστιες αυτοκινητοπομπές τρακτέρ μπήκαν στη Μαδρίτη (Photos/Videos)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 14:54
Exit mobile version