search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 21:31
MENU CLOSE

Στράμερ για επίθεση στη Ράφα: «Τρομακτικές σκηνές, πρέπει να σταματήσει το Ισραήλ»

27.05.2024 15:04
stramer

Ο Κιρ Στράμερ και το Εργατικό Κόμμα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα κερδίσει εύκολα τις εκλογές στην Βρετανία και ο επικεφαλής τους θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.

Σε briefing o Στράμερ ρωτήθηκε, με αφορμή την επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Ράφα, τι θα έλεγε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αν ήταν ο ίδιος ήδη επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Να σταματήσει» είπε με αποφασιστικό τρόπο ο Στράμερ και εξήγησε πως οι τρομακτικές αυτές σκηνές ήταν το «αναπόφευκτο αποτέλεσμα» από τη στιγμή που το Ισραήλ δεν κάνει πίσω στην επιχείρηση στην Ράφα.

Τόνισε δε πως απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός και σημείωσε πως θέλει να δοθεί η λύση των δύο κρατών, με αναγνώριση στο κράτος της Παλαιστίνης.

«Αυτό που είδαμε είναι τρομακτικό. Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι πως υποτίθεται πως επρόκειτο για ζώνη ασφαλείας με γυναικόπαιδα. Οικογένειες που μεταφέρονται συνεχώς εξαιτίας της κατάστασης. Ηταν τρομακτικό αυτό που είδαμε και εδώ και καιρό λέω ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η επίθεση. Και είδατε σήμερα τα αποτελέσματα που ήταν αναπόφευκτα. Δεν έπρεπε να γίνει» είπε αρχικά.

«Πρέπει να γίνει άμεση κατάπαυση του πυρός. Και αμέσως. Το οποίο σημαίνει να δώσουμε χώρο στους άμαχους, να φτάσει οπωσδήποτε η ανθρωπιστική βοήθεια και να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι της Χαμάς. Για να ακολουθήσει μια πολιτική διαδικασία που θα ρυθμίσει τη λύση των δύο κρατών. Που θα περιλαμβάνει την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος. Είμαι ξεκάθαρος. Είμαι σε σοκ από αυτό που είδα. Κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να έχει σοκαριστεί. Και αυτό πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε ο Στράμερ.

Διαβάστε επίσης:

Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν για την επίθεση στη Ράφα: «Οι βάρβαροι θα λογοδοτήσουν»

Βρετανία: Επιμένουν οι Τόρις για την υποχρεωτική θητεία, «θα βγάλει τους νέους από τη φούσκα τους»

Singapore Airlines: Δεν θα σερβίρει γεύματα στους επιβάτες όταν η επιγραφή «προσδεθείτε» είναι αναμμένη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 21:30