search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» «για να προστατεύσει τα ελληνικά συμφέροντα» λέει ο Δένδιας – Πώς θα συμμετέχει η χώρα στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»

26.02.2024 15:52
fregata-ydra

Την φρεγάτα ΥΔΡΑ -«η οποία θα αποπλεύσει προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση Eunavfor Aspides στην Ερυθρά Θάλασσα»- επισκέφθηκε -στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας- ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η συμμετοχή της φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα με Έλληνα Διοικητή, εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία, αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών, αλλά και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας μας», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Χ ο κ. Δένδιας.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης.

Με πλούσια ατζέντα συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε, μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια, η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides» για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Το ΚΥΣΕΑ επικύρωσε την απόφαση η Ελλάδα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία με τη φρεγάτα «Ύδρα», η οποία πάντως, αν και αναμένεται να αποπλεύσει πάνοπλη, εντούτοις δεν υπάρχει πρόθεση να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Χούθι, αλλά να συνοδεύει εμπορικά πλοία σε συγκεκριμένους τομείς ευθύνης, ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες επιθέσεις. Ο σχεδιασμός, που συζητήθηκε και στο ΚΥΣΕΑ, προβλέπει να αποπλεύσει η φρεγάτα έως το τέλος της εβδομάδας. Σημειωτέον ότι τα κενά που είχαν δημιουργηθεί από τις παραιτήσεις μελών του πληρώματος, προ μηνός, καλύφθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Γιατί «επενδύει» στο «Σκανδιναβικό μοντέλο»

Χρήστος Γιαννούλης: «Ο Κασσελάκης θα κριθεί στις ευρωεκλογές, ορίζοντας τετραετίας δεν υπάρχει» (video)

Γιώργος Τσίπρας: Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή και κανείς δεν είναι υπό προθεσμία (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59