search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:16
MENU CLOSE

Θρίλερ στον Μαυρίκιο: Αποκλεισμένο κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 3.000 επιβάτες υπό τον φόβο επιδημίας χολέρας

26.02.2024 16:26
KROUAZIEROPLOIO_NORBHGIA
istock

Μια μυστηριώδη ασθένεια που ταλαιπωρεί τους επιβάτες στο νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο, ο Norwegian Dawn στον Μαυρίκιο στην Ανατολική Αφρική έχει θέσει σε συναγερμό τις τοπικές αρχές. Οι αρχές του Μαυρικίου, λόγω φόβων για επιδημία χολέρας, απαγόρευσαν- την Κυριακή- στο κρουαζιερόπλοιο να ελλιμενιστεί στην πρωτεύουσα Πορτ Λουίς.

Το κρουαζιερόπλοιο να είναι ακινητοποιημένο ανοικτά του λιμανιού Πορτ Λουίς. Προηγουμένως, το γαλλικό νησί La Réunion (Ρεουνιόν) αρνήθηκε την είσοδο του πλοίου στα χωρικά του ύδατα.

Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από τη Μαδαγασκάρη στις 22 Φεβρουαρίου με περισσότερους από 2.000 επιβάτες. Το πλοίο επρόκειτο να σταματήσει στη Ρεουνιόν αυτήν την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι κρατικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας της Ρεουνιόν έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας των επιβατών του πλοίο δεν ήταν…ικανοποιητική και απαιτούσαν τη διενέργεια τεστ.

Έγινε οι αρχές πρότειναν στον πλοιοκτήτη να αγκυροβολήσει το πλοίο και να φέρει εκεί μια ιατρική ομάδα για να πραγματοποιήσει τους ελέγχους που θα χρειάζονταν πολλές ώρες για να ολοκληρωθούν.

Σε καραντίνα οι επιβάτες

Μετά την ανακοίνωση της προγραμματισμένης διάρκειας των δοκιμών και λαμβάνοντας υπόψη τα συμπτώματα σε σημαντικό αριθμό επιβατών, ο πλοιοκτήτης αποφάσισε να ακυρώσει τη στάση του στη Ρεουνιόν, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μόνο λίγες ώρες, και να κατευθυνθεί προς τον Μαυρίκιο, τον επόμενο προγραμματισμένο προορισμό του.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, το Norwegian Dawn, το οποίο έχει μέγιστο αριθμό 2.340 επιβάτες και 1.032 μέλη πληρώματος, βρίσκεται στον Μαυρίκιο.

Οι υγειονομικές αρχές του Μαυρικίου πήραν την Κυριακή δείγματα από περίπου 15 επιβάτες που βρίσκονται σε απομόνωση στο πλοίο. Σύμφωνα με την λιμενική αρχή του αφρικανικού κράτους, το κρουαζιερόπλοιο θεωρείται πιθανός κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Ένας Ολλανδός επιβάτης που επέβαινε στο πλοίο δήλωσε στο BN DeStem ότι ο καπετάνιος του είπε ότι μπορεί να υπήρχε επιδημία χολέρας στο πλοίο, μιας και τους τελευταίους μήνες κρούσματα χολέρας έχουν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική, κυρίως στη Ζάμπια.

«Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών καθώς και της χώρας στο σύνολό της είναι ύψιστης σημασίας για τις αρχές», δήλωσε η Αρχή Λιμένων του Μαυρίκιου.

Το πλοίο έφτασε στον Μαυρίκιο το βράδυ του Σαββάτου, αφού έφτασε μια μέρα νωρίτερα, επειδή δεν είχε σταματήσει στο νησί Ρεϋνιόν.

Στο πλοίο επιβαίνουν 2.184 επιβάτες και 1.026 μέλη πληρώματος. Περίπου 2.000 σχεδίαζαν να αποβιβαστούν στο Πορτ Λούις, ενώ άλλοι 2.000 αναμένεται να επιβιβαστούν την ίδια στιγμή.

Όσοι αποβιβάζονταν ή συμμετείχαν στην κρουαζιέρα θα το κάνουν τώρα στις 27 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line.

Από τον Ιανουάριο του 2023, τουλάχιστον 188.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από χολέρα σε επτά χώρες της νότιας Αφρικής, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η «Μαίρη Πόππινς» θεωρείται πλέον ακατάλληλη για μικρά παιδιά;

«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επεκτείνει τους βομβαρδισμούς και στον ανατολικό Λίβανο

Ουγγαρία: Ανάβει το «πράσινο φως» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:14