ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:42
MENU CLOSE

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση δεν ήθελε φοιτητές στη συζήτηση για το νομοσχέδιο

27.02.2024 14:51

Μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης που αντέδρασε έντονα στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην καλέσει ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα κληθεί τελικά στην επόμενη συνεδρίαση ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών.

«Δεν έχετε καλέσει κανένα φοιτητή, γονείς και εργαζόμενους στα ΑΕΙ, καλείτε μόνον τους εργοδότες», είπε η Μερόπη Τζούφη από τη Νέα Αριστερά, ενώ και η Αφροδίτη Κτενά από το ΚΚΕ κάλεσε την πλειοψηφία να εκπροσωπηθούν οι φοιτητές. Τη κλήση του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής ζήτησε ο Παύλος Πολάκης, με τον Διονύση Καλαματιανό να επισημαίνει πως «είναι κρίσιμο να καλούμε ανθρώπους των πανεπιστημίων».

Μετά τις αντεγκλήσεις, ο Χρήστος Κέλλας ανακοίνωσε την κλήση εκπροσώπου της ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) αλλά και του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών, οι οποίοι θίγονται από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Τη δικογραφία από τη Λάρισα αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη αυτοδιοίκηση, αυτό είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μητσοτάκης σε πρωθυπουργό Αρμενίας: Είμαστε πάντα με το Διεθνές Δίκαιο, με το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας κάθε κράτους (video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:41
Exit mobile version