search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:50
MENU CLOSE

Απεργιακό black out: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Κλειστοί δρόμοι και εκτροπή της κυκλοφορίας

28.02.2024 06:00
metro-apergia-1

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς η ΑΔΕΔΥ να έχει κηρύξει 24ωρη απεργία. Χειρόφρενο τραβούν Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, τρένα και Προαστιακός.

Από τις 09:00 στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 9 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και την λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων και τρόλεϊ αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων.

Ρολά και στις σταθερές συγκοινωνίες σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό καθώς 7 σωματεία ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ προχώρησαν από χθες 48ωρη απεργία η οποία θα λήξει στις 6:00 η ώρα το πρωί της Πέμπτης. Χθες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία καταλήγοντας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.  

Η AEGEAN και η Olympic Air εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν το επιβατικό κοινό που διαθέτει εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, πως μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Δεμένα τα πλοία και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Το θύμα μιλούσε με τη σύζυγό του στο τηλέφωνο όταν τον πυροβόλησε ο πεθερός του

Θεσσαλονίκη: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δέκα άτομα έξω από εμπορικό κατάστημα

Στο κρατητήριο ο Σταμάτης Γαρδέλης – Ποιος είναι ο λόγος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:49