search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:47
MENU CLOSE

Ο ευρωπαϊκός σιδηρόδρομος σε τροχιά ανάπτυξης: Βέλγιο – Σλοβακία σε 19 ώρες με 50 σταθμούς

28.02.2024 06:09
Evropi trena 9876- new

Μία νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα ξεκινά από το Βέλγιο, θα σταματά σε περίπου 50 σταθμούς για να φτάσει ύστερα από 19 ώρες στην Σλοβακία, μελετά η δημόσια εταιρία μεταφορών της Τσεχικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Time Out.

Η τσεχική εταιρία Leo Express θέλει να διευκολύνει τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν κάποιες από τις εμβληματικές περιοχές της κεντρικής Ευρώπης χωρίς να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνα.

H διαδρομή θα ξεκινά από την Οστάνδη και το τρένο θα περνάει από την Μπριζ, τις Βρυξέλλες, την Κολωνία, το Ανόβερο, τη Λειψία, τη Δρέσδη και την Πράγα για να καταλήξει στην Μπρατισλάβα. Το δρομολόγιο θα ξεκινά στις 6 το πρωί στο Βέλγιο για να φτάσει στην Μπρατισλάβα στις 2 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Αν μη τι άλλο ένα χορταστικό ταξίδι, όπου οι επιβάτες θα έχουν σύμμαχο τον χρόνο.

Η εταιρία Leo Express έχει υποβάλει πρόταση στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων του Βελγίου και εφόσον εξασφαλίσει έγκριση το δρομολόγιο θα αρχίσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το ρεπορτάζ έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στη Βρετανία, που συνδέεται σιδηροδρομικά με την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω του Eurostar και εκτιμάται ότι πολλοί Βρετανοί θα προτιμήσουν το σιδηροδρομικό ταξίδι, αντί της μετάβασης στην καρδιά της Ευρώπης με αεροπλάνο.  Οι Βρετανοί έχουν κι ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς για το έτος 2024 η Μπρατισλάβα προτείνεται ως λύση  για σύντομες αποδράσεις και μάλιστα με δεδομένο ότι είναι ένας προορισμός χαμηλού κόστους.

Η Ευρώπη κρύβει πολλές ομορφιές και σίγουρα τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι ένας τρόπος να απολαύσει ο επισκέπτης τις διαδρομές από τα Highlands της Σκοτίας μέχρι τις ηλιόλουστες ακτές της Μεσογείου. Κάτι που δυστυχώς δεν αφορά ακόμα την Ελλάδα…

Μελετώντας τους ταξιδιωτικούς οδηγούς για επισκέψεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς με τραίνο, βλέπει κάποιος προτάσεις για την Σκοτία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Γερμανία και την Σκανδιναβία και αμέτρητους συνδυασμούς.

Μερικές από τις πιο διάσημες διαδρομές με σιδηρόδρομο είναι οι: Glacier Express, Jungfrau Railway, Jacobite Steam Train, Royal Scotsman, Venice Simplon-Orient-Express και η Bergen Railway, το Grand Tour of Spain & Portugal  και η γραμμή Golden Eagle Trans Siberian Express.

Οι εταιρίες που διοργανώνουν ταξίδια στην Ευρώπη με τρένο επισημαίνουν ότι το δίκτυο των σιδηροδρόμων μπορεί να σας οδηγήσει από τα Ηλύσια Πεδία μέχρι την Ρώμη και την μαγευτική ακτή Αμάλφι, από παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι τα ιστορικά αστικά κέντρα στην καρδιά της ηπείρου, ή τα μεσαιωνικά χωριά που είναι σκαρφαλωμένα στα βουνά, από τις αυτοκρατορικές πόλεις μέχρι τα παραμυθένια δάση της Βαυαρίας.

Τα ευρωπαϊκά τρένα προωθούνται από τους παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας ως τα καλύτερα μέσα για να απολαύσει ο ταξιδιώτης την ποικιλομορφία των τοπίων καθώς μετακινείται από πόλη σε πόλη, σχεδόν σε όλες τις χώρες. Συνδυάζοντας μάλιστα τοπικούς συρμούς, περιφερειακά δρομολόγια ή σύγχρονες ταχείες που ενώνουν την ήπειρο από τη μια ως την άλλη άκρη. Καθίστε αναπαυτικά στο κουπέ, απολαύστε το ποτό σας θαυμάζοντας το τοπίο, είτε διαλέξετε μια παραθαλάσσια διαδρομή, είτε τα μαγευτικά βουνά και τους γαλήνιους αμπελώνες της Ευρώπης, προτρέπουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες τους Ευρωπαίους.

Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία προτείνουν μάλιστα συνδυασμένες εκδρομές με τρένα και ποταμόπλοια, που διασχίζουν τον ρομαντικό Ρήνο που περιβάλλεται από κάστρα και εκπληκτικά τοπία, ή τον ήρεμο Δούναβη, που περνά από δέκα χώρες.

Τα πακέτα αυτά ποικίλουν, από λίγες νύχτες μέχρι δύο εβδομάδες και οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το τι περιλαμβάνει κάθε εκδρομή.

Διαβάστε επίσης:

Σχοινοβατώντας χωρίς δίχτυ: Ο Αμπάς στο τεντωμένο σχοινί της Χαμάς

Απελπισία στη Γάζα: Συγκλονιστικές εικόνες Παλαιστίνιων να πέφτουν στη θάλασσα για να ανακτήσουν ρίψεις βοήθειας

Bloomberg: Νέα αμυντική στρατηγική ετοιμάζει η Κομισιόν – Στροφή στην εσωτερική αγορά για στρατιωτικό εξοπλισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:40