search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 02:45
MENU CLOSE

Τζάκρη: «Λήξις συναγερμού, δημιουργήθηκε αχρείαστος θόρυβος, να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις υπονόμευσης και οι φραξιονισμοί» (video)

29.02.2024 12:46
tzakri_2902_1460-820_new

Για «λήξη συναγερμού» έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη σε ό,τι αφορά την εσωκομματική τρικυμία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας σε συνέντευξή της στο Open, το χθεσινό δείπνο Κασσελάκη – Γεροβασίλη, τρία 24ωρα μετά τους υψηλούς τόνους στο Συνέδριο. Μάλιστα, είπε ότι δεν είναι μόνο το δείπνο αλλά θα ακολουθήσει και κοινή περιοδεία των δύο, σε Άρτα (εκλογικής περιφέρεια της Όλγας Γεροβασίλη) και τα Γιάννενα.

Απαντώντας δε στο ερώτημα για το αν θα είναι η κ. Γεροβασίλη στο Εκτελεστικό Γραφείο είπε «ναι, γιατί να μην είναι, στο κάτω κάτω έχει και μια θεσμική ιδιότητα, είναι Αντιπρόεδρος της Βουλής».

Σε σχέση με το Εκτελεστικό Γραφείο είπε είναι θεσμικό όργανο, καταστατικό, το οποίο είχε λειτουργήσει και επί Κασσελάκη, συμμετείχε μάλιστα και η κ. Αχτσιόγλου μέχρι την αποχώρησή της. «Είναι ένα πιο ευέλικτο μπορεί να συνεδριάζει πιο συχνά και να δίνει μία ταχύτητα στο έργο το αντιπολιτευτικό», σημείωσε προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό το να επαναλειτουργήσει.

Κληθείσα να σχολιάσει τα ευρήματα της MRB που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμωμένο στην κοινή γνώμη λίγες μέρες μετά το Συνέδριο και στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι τελικά δεν βοήθησε το Συνέδριο, απάντησε πως υπήρξε «ένας αχρείαστος θόρυβος» που χωρίς αυτόν θα δινόταν η ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στις προγραμματικές του θέσεις και θα είχε αναδειχθεί «ο πλούτος των πολιτικών θέσεων» που κατέθεσαν οι σύνεδροι στις ομιλίες τους.

«Υπάρχουν και κέρδη από το Συνέδριο», είπε, «έχουν αναδειχθεί οι παθογένειες και γνωρίζει το κάθε μέλος τι δεν πρέπει να συμβεί στο μέλλον».

«Θα πρέπει επομένως μετά από αυτή την διαδικασία και την καταφανέστατη επικράτηση Κασσελάκηνα σταματήσει κάθε μεθόδευση υπονόμευσης, να πάψει κάθε είδους φραξιονισμός και κάθε είδους ενδεχόμενο αμφισβήτησης της κυρίαρχης βούλησης των μελών», υπογράμμισε.

«Επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί 4 μήνες μετά την εκλογή του όμως πήραν την απάντησή τους όλοι αυτοί από το Συνέδριο», συνέχισε.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιθυμούν τα μέλη είναι να σταματήσει αυτή η κουλτούρα της προσωπικής ατζέντας», που πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%.

«Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε δημόσια και κρίθηκε, όπως όλοι μας»

Σημείωσε ότι πρέπει να κλείσει και η συζήτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο πρώην πρωθυπουργός πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και από κόμμα διαμαρτυρίας, έκανε όλη αυτή την άθροιση των διαφορετικών παραδόσεων και το έκανε κόμμα κυβερνητικόαυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται από κανέναν. Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε δημόσια και κρίθηκε γιατί όλοι κρινόμαστε. Για το αν αποδοκιμάστηκε ή όχι, κοιτάξτε τις δημοσκοπήσεις».

Σε σχέση με την παρέμβασή του πάντως, είπε «έγινε μια μετατόπιση από την πολιτική στα εσωκομματικά, αυτό δεν ήταν μια θετική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα για την κοινωνία. Το ότι όλο αυτόν τον καιρό ο κόσμος, αλλά και τα μέσα ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε, δείχνει ότι «δεν είναι ένα αδιάφορο κόμμα» και ότι «εναποθέτουν σ’ αυτό το κόμμα τις ελπίδες τους η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

«Τα όργανα συνεδριάζουν τρεις φορές τη μέρα, κάθε 8 ώρες, σαν την αντιβίωση»

Ερωτηθείσα για το αν υπήρχε πρόβλημα με την συλλογική λειτουργία, απάντησε σε ειρωνικό τόνο «όχι, τα όργανα συνεδριάζουν μέρα παρά μέρα, τρεις φορές την ημέρα, κάθε 8 ώρες, δεν έχω δει πουθενά σε άλλο κόμμα να συνεδριάζουν τόσο συχνά, σαν αντιβίωση». Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν το λέει απαξιωτικά απάντησε «όχι, συνεδριάζουν συχνά τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνουν και συνεδριάζουν». «Καθόλου δεν τα αγνοούμε τα όργανα, το λέω μετά λόγου γνώσεως», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Έμφαση στην ακρίβεια και τους αγρότες, με το βλέμμα στις αντιδράσεις

Δημοσκόπηση MRB: Ρευστό σκηνικό για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Η Νέα Δημοκρατία αντιμέτωπη με την ψήφο διαμαρτυρίας

Φόβος στην κυβέρνηση ότι Τέμπη, Παιδεία και ακρίβεια μπορεί να φέρουν… κίνημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20